En program för dig som vill sluta fred med din kropp


Jag startar igång året med en 12-veckors kbt-utbildning för personer som inte bara vill gå ner i vikt utan också hålla den. För personer som mår dåligt över sitt ätande och upplever sig ha ett problematisk ätbeteende. Mer om programmet finner du här.

Övervikt handlar om känslor

Den här utbildning känns viktigt för mig, inte för att jag någonsin skulle kunna säga att jag lidit av övervikt utan för att jag har haft ätstörningar sedan jag var 12 år och vet hur ångestfylld relation man kan ha både till mat och till sin kropp. Programmet kommer därför inte fokusera på vad du ska äta eller väga, nej utan mer på vad du tänker och varför. Övervikt eller ett problematiskt ätbeteende handlar ofta om känslor, och om du lär dig att minska din stress och ta hand om dina känslor ökar ofta kontrollen när det kommer till både vikt och mat. Programmet är baserat på forskning och har visat att man inte bara når viktnedgång utan också minskad stress och mindre emotionellt ätande.

Var nöjd med dig själv & ditt beteende

Mitt fokus med programmet är dock främst inte att deltagarna ska uppnå viktnedgång utan att deltagarna ska känna sig nöjda med sig själva och slippa oro och ångest när det kommer till sin kropp och sin mat. Vi kommer att arbeta med negativa tankemönster och förhållningssätt, negativa känslor och känslornas inverkan på ätbeteende.

Vill du delta eller känner någon som kanske är intresserad av att delta? Se till att anmäla dig i tid då platserna är begränsade. Programmet startar i februari. Anmäler dig gör du här.

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.