Månadens skrivövning


Denna månaden handlar skrivövningen om en upprepad historia. Kanske har du en släkting, vän eller familjemedlem som upprepande har berättat samma historia för dig och din omgivning, om och om igen. Eftersom berättelsen varit återkommande har du förmodligen bara ryckt på axlarna och slutat lyssna. Kanske vet du inte ens vad den egentligen handlar om? Men om du nu tittar närmare på berättelsen (skriv gärna ner den), kan du då se varför den var viktig för personen, och varför personen ville berätta den för dig?

Eller kanske har du själv en återkommande berättelse som du upprepar för andra, gör samma övning där, skriv ner berättelsen och besvara sedan frågorna varför är historien viktig för dig, varför berättar du den för andra?

Skriv i 10 minuter utan att lyfta pennan från pappret. Strunta i stavfel och grammatik. När du är färdig lutar du dig tillbaka och ser över vad du skrivit. Tillkom det något nytt, något oväntat? Fick historien en annan mening, en annan vinkel? Fick du en annan bild av personen eller kanske dig själv?

Du får jätte gärna berätta för mig hur övningen gick efter att du gjort den!

[wp-svg-icons icon=”pencil” wrap=”i”] Lämna en kommentar

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.