Hej Oktober! 2 kommentarer


Hej Oktober

Hej Oktober

I Oktober blir det så definitivt. Man behöver inte längre tveka, tvivla eller gissa. Hösten är här. Oktober betyder starka färger och kall luft. Den kan vara frostig och fantastisk, mörk och mysig. Mörka månader betyder återhämtning för mig, som att återigen få krypa in i sitt skal. Som att få gå i ide lite grann. Hösten ställer inte lika höga krav som de ljusa månaderna. Du är välkommen som du är oavsett dagsform.Hej Oktober

Bra saker som hänt i September:

 • Jag har äntligen tagit tag i det där med att byta bolagsform och redovisningskonsult, det är något som legat och skavt i mig länge och det jag varit i nu har inte känts rätt i magen. Så även om jag befinner mig i ett jobbig sits nu där allt ska flyttas över, vilket kommer innebära både tid och pengar så känner jag verkligen att det är rätt beslut.
 • Jag fick uppleva ett bra samtal på jobbet igen, de kommer mer sällan nu, men när de kommer så bär man med sig dem länge. Jag får leva på det här ett tag men hoppas att jag ska få uppleva samma fina relationer som jag gjort innan sommaren.
 • Jag har påbörjat och avslutat skrivterapikurser vilket känns jätte kul, samlar verkligen kunskap och erfarenheter nu känns det som, suger åt mig som en svamp.
 • Har varit på konferensen i suicidprevention vilket kändes jätte bra.

Hej Oktober

Saker att se fram emot i Oktober:

 • Jag går och väntar på ett mail. Tittar på telefonen stup i ett. Nu struntar jag nästan vad som står i det så länge jag får ett svar. Men ser verkligen fram emot när det kommer. Då kan man låta axlarna sjunka ner lite grann.
 • Jag ska hälsa på Göteborgs universitet och berätta lite om vad man kan jobba med som kriminolog, bland annat göra reklam för arbetet som frivårdsinspektör och kanske värva en lekmannaövervakare eller två.
 • Jag ska på konferens kring gängkriminalitet som jag ser mycket fram emot (känner att alla små avbrott betyder mycket för mig just nu).
 • Jag har blivit inbjuden till Vänersborgs bibliotek som utställare på kulturveckan.
 • Ska gå en kurs i ledarutveckling, samt hålla kurs för mina nya skrivgrupp.
 • Och sist men inte minst så kanske, kanske, kanske min bok ”Jakten från självkänsla” är tryckt och klar, det innebär ju också att det får blir någon form av releasefest, men vi får se, håller tummarna för det!

Hej Oktober

Månadens affirmation:

September månad var ett djupdyk i en ångestsvacka. Jag upptäckte att negativa tankar tagit upp stor del av min tid. Denna månad kommer jag därför inte ha en färdig affirmation utan jobba hela tiden med alternativa tankar för att hitta tillbaka till mig själv igen. Det gäller att vara uppmärksam, att inte slå på sig själv när man redan ligger. Därför kommer jag välja att plocka bort de tankarna som är negativa för mig och hitta något annat. (För dig som inte har kunskap om alternativa tankar kommer ett inlägg i veckan om det).

Hej Oktober

Månadens aha-upplevelse:

Kanske ingen aha-upplevelse men denna månaden har jag verkligen fått påminna mig själv att jag dagligen jobbar med motstånd. De personer jag möter har aldrig valt att träffa mig eller prata med mig, dom är sällan där frivilligt (även om de personerna finns också) men det är i grund och botten ett straff de har fått. Och där sitter jag och vill ha ett ”bra” samtal och servera en förändring många av dem inte vill ha. Jag har höga förväntningar på mig själv och fixar det där i vanliga fall utan problem, men när man själv känner sig skör blir det där extra tydligt, man lägger skulden för det som inte går bra på sig själv när det egentligen är det sista stället det ska hamna på. Jag vet ju allt det där men i vardagen glöms det ofta bort, mitt jobb känns ju som alla andras men när man tittar närmare ser man att det ofta är motsatsen. Och jag behöver påminna mig om det. [wp-svg-icons icon=”heart” wrap=”i”]

Önskar er en fin dag!

[wp-svg-icons icon=”pencil” wrap=”i”] Lämna en kommentar


Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 tankar om “Hej Oktober!

 • Anna

  TACK igen för allt du delar med dig och den inspiration som du ger mig med dina texter och färgrika höstbilder.
  Att sammanfatta månaden verkar vara en mycket bra ide för att kunna se vad som gått bra i den som passerat, eller inte bra och vilka lärdomar jag kan ta med mig in i den nya månaden. Någon gång har jag sammanfattat året som var, men planeringen framåt har varit svårare och nu än svårare som sjukpensionär med ständig värk och depression.

  Men som tidigare ger du mig energi och hopp hur man kan tänka och det jag ska göra idag är att låna dina rubriker och börja sammanfatta september som faktiskt varit en händelserik månad.
  Planeringen för oktober är att redan nu börja städa inför julen, med att röja, sortera, kasta, spara, organisera, planera och känna in ett rum i taget. Jag tänker börja i hallen! Den är det första som besökaren ser när de ringer på dörren. Efter det blir det salongen, osv.
  Jag får se fram emot att i år kommer det vara så fint till advent så jag kan bara sitta ner och njuta av glögg, tända ljus och tindrande barnbarnsögon.

  • jessica hjert Inläggsförfattare

   Hej Anna! Ja precis livet går så fort förbi oss så ibland kan det vara bra att stanna upp och just sammanfatta, både vad som varit positivt och negativ, mycket framsteg och positiva saker som sker oss glömmer vi av i bara farten. Desto viktigare att då skriva ner det och påminna oss om att vi faktiskt gjort framsteg eller har det bra, även om det inte alltid känns så.

   Blir så glad över din fina kommentar, tack!