Mellan längtan och hopp


Ny dag

Mellan längtan och hopp

Studsar upp sekunden klockan slagit fem. Har legat i över en timme och väntat, precis som om något förbjudit mig att gå upp. Men jag vill alltid ge mig själv chansen att somna om, trots att jag vet att det aldrig inträffar. Har min hjärna vaknat så är det vaken, det är något jag lärt mig efter alla år.

Det är heller aldrig tankar av oro och stress som väcker mig, utan bara ord som kommer ut. Jag skriver hela blogginlägg i mina tankar, fingrarna längtar efter att uttrycka sig, en sjuk grej att känna mitt i natten, men ja så är det. Aldrig att jag längtar efter något annat.Längtan och förlorat hopp

Jag går upp med hoppet att få vara ensam några timmar, blir alltid besviken när någon annan snabbt dyker upp. Behöver stunden för mig själv, med hundarnas snarkningar som bakgrundsmusik. Det är fortfarande svart ute och jag tänder lite små lampor här och var. För att få vakna långsamt, för att fortfarande känna att jag vilar. Trots att jag gått upp.

Det har varit en hektisk vecka. Har startat upp en ny skrivkurs samtidigt som jag avslutat en annan. Håller på och ändrar bolagsform, byter redovisningskonsult och försöker att skapa nya skrivkurser och workshops. Denna helg längtar jag verkligen efter att komma ikapp, rensa alla papper som ligger över mitt skrivbord, radera/svara på mail och förbereda inför kommande workshop.

Jag känner dock att jag mår bättre nu, har hämtat hem mig själv igen. Ångesten är inte lika kännbar men jag får vara försiktigt med varje steg jag tar för att inte halka tillbaka. Idag var tanken att vi skulle besöka bokmässan i Göteborg samtidigt som min dotter skulle göra en audition inför en film. Men med tanke på demonstrationerna som kommer att vara i staden i håller vi oss hemma. Jag vet inte vem som är mest besviken, hon eller jag. Vet själv precis hur det är att gå och vänta på något, att få ont i magen av att inte veta. Att befinna sig mellan längtan och hopp. Att hoppas så starkt och så mycket att man tillslut inte orkar hoppas alls.

Önskar er en fin helg!

[wp-svg-icons icon=”pencil” wrap=”i”]Lämna en kommentar

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.