Mars | Utbildning


Om januari stod för att avsluta ett kapitel och februari för att skapa ett nytt så har mars bestått av att skapa ett innehåll. Det har varit utbildningar i ett sjå och jag känner att jag knappt hunnit landa hemma innan jag får lyfta på röven och börja packa väskan igen. Jag håller tummarna för att april står för en paus, så att jag hinner landa och smälta in alla mina upplevelser.

Företag:

Jag har inte hunnit jobba en sekund med företaget mer än att försöka svara på mail och skicka iväg fakturor. Resandet och utbildningen har tagit all min tid. Men jag lägger tankar på hur företaget kommer att förändras i och med min utbildning. Behöver jag starta en ny hemsida, eller göra om den jag har? Hur kan jag få in samtal som en naturlig del i den här hemsidan, i företaget jag skapat idag. Har också blandade tankar om bloggen. I de etiska riktlinjerna för psykoterapeuter rekommenderar man att man inte ska dela med sig av sitt ”privatliv” offentligt. Hejdå bloggen. Som att människor på riktigt tror att personer med vissa utbildningar eller vissa jobb inte kan må dåligt, känna ångest, tvivel eller självförakt.

Det går egentligen emot allt jag står för. Att inte visa upp mina svaga sidor för att ni ska tro att jag är stark. Jag har ju i alla år jobbat för motsatsen. Att visa hela mitt bräckliga jag för att ni ska förstå att ni inte är ensamma. 

Samtidigt ser jag självklart nackdelar om mina klienter ska följa mig i sociala medier….

Jag står och vacklar i företaget. Vet inte riktigt vart jag är på väg.

Riva allt och bygga om? Eller stå på grunden jag byggt och bara renovera ytan?

Jobb:

Har varit på utbildning och har en utbildning kvar i Stockholm innan jag kan komma in i arbetsrutiner igen. Men här är allting också under förändring. Från att ena månaden få höra att man inte ska ha några klienter till att helt plötsligt få tillbaka mina gamla arbetsuppgifter på mitt bord. Jag har inget emot det, men jag har emot att inte kunna sätta mitt schema, bygga upp rutiner eller ha kontroll över mitt arbete. Men i maj avslutas ett uppdrag jag har just nu, så efter sommaren räknar jag med att vara i fas och ha total kontroll på läget igen. Gäller bara att hålla ut!

Utbildning:

Här har mycket oro legat men här känner jag att jag landat. Jag har hittat rese-rutiner. Känner mig tryggare i Malmö och med mina klasskamrater och vet på ett ungefär vad som förväntas av mig i klassrummet och i läxväg. Studierna gör mig tryggare i mitt arbete och kanske till och med i mig själv. Jag känner mig fortsatt glad, och stolt över att ha tagit detta steg och försöker att fortsätta att njuta av processen även om jag längtar efter att bli ”klar”.

Personligt:

Allt resande har förstört lite för mig denna månaden. Jag känner att jag inte har varit hemma. Jag saknar tid med min familj, och med min bästis. Känns som att jag inte varit närvarande någonstans. Jag vet att detta beror på att jag varit borta, att det bara är tillfälligt, men det gör mig lite ur balans.

Min utbildning kräver 20 h egen terapi vilket jag har tänkt att börja med nästa månad. Det ser jag mycket fram emot och hoppas att det kan vara en hjälp på vägen i all röra som ligger framför mig.

Inför April:

Jag vill bara landa. Känna att jag har tid för familj och vänner. Jag vill gå promenader, och bara vara. Jag ser fram emot april. Våren är den bästa årstiden och jag hoppas kunna njuta för fullt. Jag håller tummarna för att april blir den månad där jag kommer ikapp i de nära relationer jag känner att jag missat, men även kommer ikapp med mig själv<3

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.