Mentala highfives & kognitiv omstrukturering


Det krävs en hel del energi från mig för att bara göra en sak i taget, det nästan kokar inombords. Man får liksom hålla sig i, hålla sig fast. Därför är jag så nöjd med förra året, att jag inte startade igång hundratals nya projekt utan höll fast i det som skulle göras, även om det gjorde ont.

Jösses vad jag var nära att ge upp, både en och två gånger.

2017 var inget super år direkt om man skall titta på företagsfronten, ändå har jag aldrig någonsin jobbat för något så hårt och ihållande. Därför är det så viktigt för mig att blicka tillbaka och belöna mig själv för vad jag faktiskt har klarat av. En mental highfive liksom. Jag ger mig en om och om igen och tänker fortsätta med det under hela året.

I år kommer jag även försöka förändra mina tankar på ett helt annat plan. Jag har tidigare jobbat mycket med min oro och ångest så jag har inte orkat ta tag i andra felaktiga tankar. Jag har låtit dem ligga kvar och bli en sanning, men i år skall jag förändra dem, få dem att försvinna och begrava dem för gott.

Det gäller de flesta tankar som inte är hjälpsamma men de jag tänker mest på är det där med att nätverka och socialisera sig. Det är något jag verkligen vill men ändå aldrig längtar efter. ”vad jobbigt” eller ”jag orkar inte” är återkommande tankar när jag ska vara social på min fritid. Så länge jag håller de tankarna levande kommer ju den känslan att vara kvar.

Jag kommer därför att ändra den tanken till ”jag älskar att nätverka”. Nej jag skojar så klart. Det måste ju finnas någon sanning i den. ”Att nätverka och samverka är viktigt för mig och mitt företag” är en tanke som känns närmare sanningen. När det gäller att ändra tankebanor gäller det att inte tro att man ska kunna förändra en massa samtidigt, det kräver mer jobb än vad man tror. Så om jag bara har ändrat denna enda tanke skulle jag bli nöjd. Jisses vilken nätverkare jag kommer att bli. Stoppa henne den som kan!

[wp-svg-icons icon=”pencil” wrap=”i”] Lämna en kommentar

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.