Misslyckande=Lärdom


train-445392_640

Det är enkelt att säga, och jag har själv inte alltid tänk så. Men ju äldre jag blir så försöker jag att alltid lära mig något av alla mina misstag, och jo det sker en hel del. Jag har ju som jag sagt tidigare väldigt höga krav på mig själv och för att inte sänkas av varenda litet misstag måste jag se det som lärdomar.  Många tror att jag inte har några svårigheter då jag klarat av att plugga på högskola och har ett jobb. Men jag har tagit mig framåt likt en labyrint, när jag inte kommit vidare så har jag vänt och gått åt ett annat håll.

Jo, jag har klarat högskolan och tagit ut en examen, men jag har också en hel del kurser jag påbörjat och inte avslutat. Men det syns ju inte. Jag läste också mina egna kurser, valde bara ut ämnen jag brann för och tyckte var intressant. Hade jag gått ett färdigt program hade det kanske inte funkat lika bra.

Jo, jag har ett jobb. Men jag har också bytt jobb väldigt ofta, vissa jobb känner jag tar för mycket energi av mig, jag utförde dem (enligt min egen åsikt) därför mindre bra. Men det betyder inte att jag är dålig eller sämre än någon annan. Det betyder att jobbet inte passade mig, min personlighet.

Jag har startat ett företag som jag sålt, en förening som lagts ned. Jag har vid många tillfällen inte nått mina mål, men jag hakar inte upp mig vid det. Jag fortsätter framåt…

Sluta hänga upp dig på sakerna du inte kan, eller på dina misslyckanden. Det finns så himla mycket som du faktiskt gör bra, till och med bättre än någon annan. Håll kvar i dom sakerna och låt dem växa sig större. För varje sak jag lägger bakom mig, har jag något nytt framför mig. Av varje ”misslyckande” tar jag med mig något. Hade jag aldrig chansat, hoppat på de där tågen som gått förbi…så hade jag inte varit på den destinationen jag är idag. Jag har fortfarande mål jag strävar mot, jag har inte nått fram än, och jag vet inte än vad som väntar bakom nästa krön. Jag vet inte vart jag hamnar, vad som blir min slutdestination. Det kanske inte alls blir som jag tänkt mig.

Men var inte rädd för att chansa, resa, kommer du inte hela vägen fram med ett tåg, som kommer det alltid ett nytt. Livet går sällan som på räls, men är du säker på din destination, ditt mål så sluta aldrig att försöka. Det går inga mer tåg… Men cykla då, spring, kryp, ta dig framåt. Det finns alltid mer än en väg, ett sätt. Hitta ditt!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.