Mot jul och nya mål?


Känns galet egentligen att vi går mot jul. Samtidigt så skönt då jag har två veckors ledighet. Ska bli så härligt! Hoppas såklart att jag får väldigt mycket gjort under dessa två veckor.

Dottern ringde mig under min utbildningsvecka och berättade att de hade julpyntat hemma men var helt uppgiven för att vi inte hade julgardiner. Det var tydligen det som gjorde hela julen menade hon och att detta skulle förstöra hela hennes barndom. Min första tanke var att jag verkligen MÅSTE köpa juldukar och julgardiner, men nästa tanke jag landade i var att om bristen på julgardiner kommer vara hennes hemskaste minne från hennes barndom så måste hon ändå haft en ganska bra sådan. Värre kan man ju ha det 🙂

Ska villigt erkänna att vi är ganska dåliga på julpynt här hemma. Vi har självklart stjärnor, stakar och tomtar men det är inget jag lagt ner hjärta och själ i. Skulle kunna bättra mig på den fronten, för mina barns skull 🙂

I morgon bär det åter iväg till malmö. Sista tillfället för denna termin. Det slår mig så här när jag ser tillbaka på året hur tufft resande är för mig. Det verkligen tär på min energi. Jag är en hemma människa. Punkt slut. Trots detta mår jag just nu oerhört bra. Det känns som att jag kunnat sätta punkt för flera saker samtidigt vilket alltid är en lättnad för mig.

Det slog mig också härom natten att jag förra året i december hade skrivit på papper för att gå terapiutbildningen och detta året i december har jag skrivit på papper för egen lokal. Undra vad jag kommer hitta på för nytt nästa år?! Skämt åsido så befinner jag mig ständigt i utveckling, ibland får jag påminna mig själv om hur uttröttande det faktiskt är att hela tiden utmana sig själv, även om det på många sätt är roligt. Jag behöver stå still ibland (även om jag inte tycker det själv). Kanske är det nästa sak att öva på, sätta som mål? Att inte hela tiden utmana mig att växa, utan att ibland stanna upp och vara nöjd?

Nej, vem försöker jag lura? Det kommer aldrig hända! Torsdagkram till er!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.