Nya familjemedlemmar


Hej, här har ni Oreo. En tuff kille i sina bästa år. Han flyttade in till oss i somras när dottern tjatade om en hamster. Nog för att jag älskar alla djur, men en hamster, nej, roligare djur kan man ju hitta. När det kommer till djur och barn så vet man ju att det är vi vuxna som får ta hand om dem oavsett ålder på barnet. Och därför gäller det att välja ett djur du själv är beredd att ta hand om. Så kanin fick det bli.

Jag fullkomligt älskar att ta hand om djur. Det ger ett sådant lugn. Dom behöver inte göra mer än att bara vara nära. Det räcker för att jag ska må bra. Oreo är en fantastisk liten kille. Det enda man kan ångra nu i efterhand är att han är långhårig. Det kräver ju skötsel varje dag, om inte flera gånger om dagen då hans päls tovar sig lätt. Nu i och med flytten har han fått sitt ”uterum” i köket. Där hoppar han lös, intar gärna någons plats vid middagen och käkar grönsaker som kastas till honom under dagens alla matstunder.

Han är ständigt runt benen på en, vilket bara det är en charm i sig ❤︎

Men jag vill ju ha mer djur. Så nu står en till hund, ankor, höns och gris på kö. I dagsläget har vi inte bestämt ras på hund och vi vet inte heller när den passar in att köpas då vi måste vara lediga en längre period för att kunna ta hand om en valp, det behöver även byggas en hundgård. Övriga djur behöver inte lika mycket tillsyn och skötsel som en hund, men alla behöver ju egna hus på tomten så det är en hel del arbete kvar innan nästa familjemedlem kan flytta in.

Jag vet inte vilket djur som kommer att hinna först, och kanske blir det inte ens nästa år utan om ett år till. Men den där väntan gör inte lika ont längre. För nu vet jag i alla fall att det är möjligt, att det kommer att ske. Om det tar ett eller två år beror helt och hållet på mig, på våra prioriteringar. Men jag har allt som behövs för att kunna utöka min flock. Jag har ett hem som ger plats för det. Och bara den vetskapen.. gör mig så jäkla lycklig!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.