Oktober 2021


Privat

Jag kan inte ens beskriva hur jag haft det eller mått i oktober. Livet känns fortfarande på sätt och vis overkligt. Något jag vet är att hunden (Dex) har fortsatt att framkalla sammanbrott hos mig. Många hundar har jag haft i mina dagar men inte av den här kalibern och jag blir sååååå jäkla trött. En dag kom jag till insikt att han gör mitt jobb både tyngre och svårare, allt ta längre tid. Att jobba hemifrån med honom vid min sida betyder ständiga avbrott och för någon med ADHD som redan har svårt att koncentrera sig blir det inte bättre med någon som jagar katt, biter sönder mattan eller bestämmer sig för att äta på dig. Nej ska jag kunna driva företag utan att bli ett nervvrak behöver jag lösa situationen så sagt och gjort, jag har kontaktat en psykolog till mig och en till hunden. Jag hoppas få kräkas ur mig min frustration men också få hjälp och stöd gällande lösningar.

Företag

När jag gjorde min bokföring denna månad och återigen kunde ta ut en lön blev det så verkligt. Jag blev så jävla glad och ville bara skrika rakt ut. Nej två månader är ingenting men för mig som velat driva företag i ca 10 år och hela tiden blivit uppskrämd av människor som säger hur svårt det är och att man inte kan ta ut en lön de första åren så känns det verkligen som ett ”halleluljamoment”. Det är två månaden kvar innan jag behöver ta ett beslut om uppsägningen eller inte så förutom att få ekonomin att rulla på behöver jag hitta ett sätt att kunna få arbeta mer friktionsfritt utan att bli störd av min hund, samt hitta ett sätt att umgås med andra människor för att fylla hålrummet av kollegor. Löser det sig finns det ingen tvekan på att det blir en avsked med kriminalvården.

Hus & hem

Här är det fortsatt ganska lugnt vi har sågat ner ett träd på tomten och köpt inomhusbelysning som en elektriker ska komma och hjälpa oss med inom kort. Annars handlar det mest om att få vardagen att gå runt och samla inspiration till sommaren. Jag är lite orolig för vårt staket och skulle vilja sätta upp nytt då hundarna kan rymma ut mot vattnet. Det är varken bra på sommartid då det kan leda till drunkning eftersom det är lätt att fastna i dyn men inte heller på vintern när det kan vara svag is. Puh, hemska tanke, men nej inget nytt staket är på gång så jag får nog ha mina nerver på utsidan ett tag till.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.