Om jag kunde prata med gud


Skrivövning 26. Om jag kunde prata med gud…


Om jag kunde prata med gud skulle jag be honom berätta historian om mitt liv. Jag skulle i förväg vilja veta varje vägval och förändring. Skriva in det i min almanacka. Jag skulle vilja få mitt liv bekräftat. Att alla jag älskar alltid kommer att få leva friska och må bra. Jag inbillar mig själv att jag då skulle kunna luta mig tillbaka. Att jag på riktigt skulle kunna njuta av livet om jag redan innan fick veta vad som ska hända, vad som ska ske. Ovisshet är min fiende och oavsett hur mycket jag försöker ligga före kommer den alltid ikapp. Jag skulle be gud och karta och kompass. Ett skriftlig intyg på min familjs liv och hälsa.

Om jag skulle prata med gud skulle jag aldrig mer behöva tveka, intalar jag mig själv. Fast att jag vet att det inte är sant. Och kanske bor det också något vackert i tvekan, i ovissheten och man bara kunde uppskatta den.

Om jag skulle kunna prata med gud skulle jag hålla honom till mig som min bästa vän. Jag skulle vila i hans trygghet, lita på att allt kommer att bli bra. Jag skulle känna fullständig tillit och kärlek till hans ord, eller kanske är sanningen att jag fortfarande skulle tveka?

Om jag kunde prata med gud skulle jag vilja ha svar på ALLA mina frågor, och förmodligen komma på några där till.

Om jag kunde prata med gud skulle jag ta över hans jobb för en dag. Jag skulle trolla bort all ondska och göra världen till en mer rättvis plats. Om jag kunde prata med gud skulle jag hoppa mer i livet, jag skulle aldrig mer behöva backa… för att ta sats.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.