Prestationsprinsessan och draken 5 kommentarer


Draken inom dig

Känner du draken inom dig?

En duktig flicka gråter i ensamhet. För hon vill inte ta upp andras tid, vill inte vara till besvär.

Den duktiga flickan lever på sin kompetens, trots att hon själv inte tycker att hon har någon. När ingen ser henne förminskar hon sig själv, bestraffar sig för att aldrig vara tillräckligt bra.

En duktig flicka kämpar på. Oavsett motstånd, även om hon riskerar att skadas under striden.

Den duktiga flickan är starkare än många andra flickor, ändå går hon lättare sönder. Prestationen är hennes sköld, hennes försvar, ändå räcker den aldrig till.

En duktig flicka håller allt inom sig. Hon bär en rustning, sätter upp murar, som ingen kan ta sig igenom.

När den duktiga flickan inte syns förvandlas hon till luft, men trots det har hon aldrig känt sig så tung. När hon inte får prestera faller hon omkull, tappar bort sig själv, och vet inte vart hon ska leta.

En duktig flicka känner sig ofta ensam, dels för att hon aldrig släpper in någon, men också för att det är svårt att ta sig in i hennes borg.

När den duktiga flickan inte känner sig tillräcklig växer draken och den stora kampen börjar. Hon saknar svärd och skölden är gjord av glas ändå har hon än så länge aldrig förlorat.

Hon är en prestationsprinsessa och draken är hennes egen, en motståndare som lever på insidan och som hon aldrig lyckats tämja.

Vad hon inte förstår är att det största motståndet finns innanför hennes murar och så länge hon inte öppnar porten finns det heller ingen chans för draken att ta sig ut. 

En duktig flicka väljer ändå alltid att ta kampen själv, även om det innebär att striden går förlorad [wp-svg-icons icon=”heart” wrap=”i”]

[wp-svg-icons icon=”pencil” wrap=”i”] Lämna en kommentar


Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

5 tankar om “Prestationsprinsessan och draken