Rensa, rensa och rensa


När man känner att man inte har ordning på livet. Ja då hjälper alltid lite rensande. Förra helgen rensade jag och bästisen våra garderober. Och oj vad mycket ångest och kärlek som kan sitta fast i en liten tygbit!

Jag är en samlare. Älskar att köpa, men har oändligt mycket svårare för att slänga. Men oj vad skönt det är efteråt! För något år sedan började jag med att försöka välja kläder med omsorg. Men bara för att jag köpt till kläder jag gillar mer, har jag inte alltid lyckats slänga det jag gillar mindre.

Men nu rök hälften av garderoben och på något konstigt sätt känns det som att jag har mer kläder nu än innan, kanske bara för att jag ser dem bättre!?!

Nu slutade inte rensandet vid bara garderoben. Jag beslutade mig för att rensa mitt Instagram och bloggflöde efter att ha hållit upp läsandet från framför allt instagram och facebook i några veckor. Jag slutade att titta in där för att jag kände att jag mådde dåligt av det. Oklart varför. Men sen slog det mig att varför ska jag följa saker som inte inspirerar mig eller ger mig energi, sådant jag bara skrållar förbi kan jag lika gärna ta bort, så varför inte rensa där också? Sagt och gjort.

Jag tror att jag är en person som skulle må bra av en minimalistisk livsstil, men mina köpimpulser är nog för starka för att klara något sådant. Om det är något jag gör på impuls. Så är det att nätshoppa. Jag ska bestämt ge mig själv köpförbud någon månad. Jag litar dock inte på att jag klarar det.

Rensningen ska jag fortsätta dock. Detta var bara starten på mitt ordningsamma liv.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.