Skilda världar…


Att leva i skilda världarMycket i mitt liv just nu handlar om att sortera och rensa, i slutändan är det för att få mer energi. Jag försöker skapa struktur för mig själv genom regler och scheman som slaviskt skall följas , samt att jag försöker sortera vad som ska ut och in i mitt liv. Jag rensar bland papper, kläder och i badrumsskåp. Jag städar och fejar, över allt.

Jag har ett helt tomt år framför mig och försöker strukturera hur jag ska lägga upp det för att kunna hålla fokus då den väl behövs. Jag vet att jag aldrig kommer att orka med samma tempo som förra året, jag behöver sakta ner och försöka få med mig godbitarna men utlämna tröttheten som alltid faller över mig vid för mycket jobb.

Kanske är det när man mår som sämst som man blir så där petimäter som jag är just nu. Jag klarar liksom bara inte av överflöd, allt som oharmoniserar skall bort. Jag rensar ut, slänger. (För att sedan göra tvärtom när jag mår bra igen.) Men just nu vill jag bara äga ett par skor, tre bar byxor och lika många t-shirts, allt för att få en känsla av kontroll. Konstigt hur en garderob som jag själv har fyllt kan få en att må dåligt.

Ibland tänker jag att man är som två helt olika personer beroende på om man är i eller ur sin svacka. För några veckor sedan minns jag att jag bara vill nypa mig själv i armen för att se om känslan jag bar på just då var på riktigt, aldrig hade väl jag tidigare mått så där bra? Idag känns det känslan långt bort och jag får påminna mig om jag förhoppningsvis snart är där igen.

När jag är nere i den där svackan skulle jag inte säga att jag har mer oro, eller mer ångest. Nej, det är tröttheten som förlamar mig och behovet av kontroll som märker ut sig. Allting skall ha sin bestämda plats och jag skall känna till den. Och samtidigt vill jag bara fly från alla ljud, intryck och måsten.

Det är som att leva i två helt skilda världar, och det vore ju inget fel med det om det inte vore så att jag föredrog den ena mer än den andra.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.