Skrivövning -Jag vill… 2 kommentarer


Jag tänkte bjuda er på en liten skrivövning som heter ”jag vill” där du under 10 minuter ska skriva ner allting du vill. Du ska under dessa 10 minuter inte släppa pennan från pappret, inte bry dig om stavning eller fel, utan bara skriva utan att några större tankar. Är du redo? Sätt en timer och börja övningen nu utan att läsa vidare, ok?

Är du klar? Läs nu noga igenom vad du har skrivit. Har det tillkommit något nytt du inte visste om, tankar du inte uttalat? Finns det saker du vill och som du kan börja göra med en gång? Finns det saker du vill som du kan planera in i din kalender längre fram? Ser du något återkommande i din text, något sammanhängande? Tex att det handlar mycket om att byta jobb, hitta nya relationer eller liknande?

Här kommer min egen text:

Jag vill träna yoga. Jag vill meditera regelbundet. Jag vill ta morgonpromenader varje dag. Jag vill tillbringa mer tid med mina hundar. Jag vill vandra i fjällen, jag vill aldrig oroa mig för pengar. Jag vill besöka gotland, springa lopp tillsammans med min familj, hitta en plats för mig själv, gå på spa. Jag vill driva företag, få en organisation att växa, förändra människors liv, fortsätta skriva. Jag vill bestämma över min egen tid, älska min kropp, ta hand om mig själv. Jag vill äta bra, jag vill njuta, jag vill unna mig utan ånger. Jag vill utbilda mig, jag vill växa, jag vill aldrig vara rädd. Jag vill ha mer djur, äga en papegoja, en gris och en get. Jag vill bo på landet, ha en ladugård, tillbringa långa stunder i ett växthus. Jag vill ha mer vänner, känna att jag har någon nära, jag vill lära mig tillit och att förlåta. Jag vill bli en bättre vän, vill bli mer social, gå på fest. Jag vill åka på retreat, testa på att vara tyst i veckor. Jag vill hjälpa de fattiga, rädda liv och vara med i en stor förändring. Jag vill se världen, arbeta hemifrån, känna trygghet, vara närvarande. Jag vill vara lugn, trovärdig och aldrig långt ifrån mina barn. Jag vill bo på hotell, bli serverad, ligga i sköna sängar och bara njuta. Jag vill brainstorma, vara med i projekt, värka fram ideer och se dem växa. Jag vill ha en arbetspartner, nå framgång och aldrig ångra något.

I min egen text ser jag att det är flera saker jag kan påbörja med en gång, promenader tex (när foten är frisk) och anmäla mig till en yogakurs. Jag ser också att mycket handlar om mitt företagande. Jag brinner för det jag gör och vill ha ett friare arbete. För egen del finns det flera saker jag kommer att ta tag i och förändra, även saker jag kommer att fortsätta att jobbar för.

Vad tyckte du om övningen, gav den dig något, berätta!

[wp-svg-icons icon=”pencil” wrap=”i”] Lämna en kommentar


Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 tankar om “Skrivövning -Jag vill…

  • Mette

    Vilken härlig övning. Att läsa din egna övning var som den var skrevet av mig. Jag gjorde nästan samma igår när jag skulle sova. Tankarna om vad jag ville bara kom och kom, och jag kände att allt detta måste jag skriva ner så jag kan låta mitt sanna jag lysa igenom. Jeg skrev i mörkret och det ser lite roligt ut, men det ingen tvekan om vad jag vill. Tack för härlig inspiration.