Skrivövning -Skapa nya morgonrutiner


Det här är min övning från övningen ”skapa nya morgonrutiner

Skapa nya morgonrutiner

Skapa nya morgonrutiner

Min drömmorgon

Jag vill sova och vakna av mig själv, utan väckarklocka. Oftast vaknar jag ändå mellan 5-6 tiden. Jag skulle önska att energin fanns att studsa ut och ta en långpromenad med hunden. Att få gå i tystnad, eller med podd i öronen och få ny inspiration och energi. Att sedan ta en långsam dusch där jag därefter gör mig i ordning. När jag är färdig drömmer jag om att det fortfarande är tyst i huset, att jag kan meditera och göra en skrivövning för att riktigt lyssna inåt innan jag börjar möta omvärlden. Sedan börjar resten av familjen vakna, vi äter frukost tillsammans (gärna med mycket frukt & grönt) och jag tar mig därefter till jobbet.

Hm, vad av det här kan jag göra i verkligheten. Ja det mesta förutom väckarklockan för jag vill ändå vara på jobbet i tid. Så den måste fortsätta ringa. Att studsa ut med hunden för en långpromenad varje morgon är något jag gjort i perioder men jag tappar det ofta när jag hamnar i min trötthetssvacka, och det är kanske då man behöver det som mest. Vet dock inte om jag vill kräva av mig själv att jag ska göra det varje dag. Det där med meditationen är svårt för det är aldrig tyst och lugnt i huset. Det är tv-apparater och telefoner på och någon går förbi eller ropar mitt namn så det känns svårt om det inte är det första jag gör innan alla vaknat. Om jag går upp tidigare skulle jag hinna äta frukost och ta ut hunden, men det hade blivit kanske 1 1/2 timme tidigare vilket känns lite mycket…

Men okej, jag börjar direkt nu på Måndag. PANG. Med att ställa klockan tidigare tre dagar i veckan för att ta min hundpromenad. Jag ska samla mina mediationsprylar (penna, skrivböcker & ljus) i en korg och förflytta mig till det rummet där ingen är i för att kunna stänga in mig i lugn och ro. Jag ska använda min morgondagbok, eller skrivkortleken varje dag för att efter meditationsövningen lyssna av mig själv. De dagar jag inte startar upp med hundpromenad skall jag lägga till några yogaövningar ca 3 stycken. Före eller efter meditationen. Jag ska också ändra mina frukostvanor, förbereda frukosten dagen innan så att jag bara kan sätta mig ner och äta och slippa stressa runt med det på morgonkvisten. Mer frukt och bär varje morgon, ett berg av det känns lagom. Det måste vara en bra start på en dag 🙂 Nu kör vi!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.