Stockholmspaus och nya tankarHelgen bjöd på en snabbvisit i både Stockholm och Göteborg. Det är inte ofta men den här gången kändes det trots allt verkligen att det var värt det. Är inte alls lika trött som jag trodde att jag skulle bli. Tvärtom. När jag kom hem slog det mig att jag knappt tänkt på företaget en enda gång. Det var nog mer välbehövligt än vad jag trodde. Har verkligen haft mycket tankar och energi där det senaste. Var nog på tiden att pausa och andas ut.

Det är inte ovanligt att jag jobbar 8 h både Lördag och Söndag, ska försöka hitta ett annat sätt att jobba. Det är så mycket tråkiga saker som inte leder något vart som tar tid. Ett himla mailande hit och dit. Det ger mig varken pengar eller glädje. Ingen energi in. Kanske borde lära mig att samla allt till en dag eller något i stället. Men då stressar det mig att jag inte har kontroll. Suck.

Jag jobbar hela tiden med att hitta nya rutiner och strukturer. Försöker alltid att förbättra och effektivisera. Jag står aldrig still i mitt företag, i alla fall inte i tankarna 🙂 Det här året ska jag verkligen sträva efter att arbeta mindre, men tjäna mer. Jag vill lägga energin på rätt saker. Jag kommer minska mina föreläsningar och hålla i utbildningar i terapeutiskt skrivande istället är tanken.

Jag brinner för socialt arbete och terapeutiskt skrivande är en del av det, eller åtminstone något jag önskar kommer att bi en del av det. Jag har hållit enskilda grupper i terapeutiskt skrivande och det kommer jag i viss mån fortsätta med, men jag kommer att lägga mest kraft på att utbilda företag, föreningar eller organisationer som arbetar med att hjälpa och stödja människor. För de som behöver skrivandet som mest är dem som varken har tid eller råd att gå mina utbildningar. De behöver få den här kunskapen någon annan stans.

Jag vet självklart inte om min nya inrikting är rätt, men det känns så. Det är något jag tror på, brinner för, på riktigt. Sen kvävs jag av att upprepa mig och jobba med samma material gång på gång, därför är tanken att mina kurser som vänder sig till privatpersoner ska variera. En månad kanske vi jobbar med vår självkänsla, en annan med rädslor och en tredje med framtidsdrömmar exempel.  Kanske endast upprepas en gång om året så jag inte hinner tröttna. Ja jag vet inte, men jag är inte den typen som kan stå och prata om samma sak dag ut och in.

I morgon börjar veckan om igen och jag hoppas behålla energi Stockholm har gett mig i några dagar till. Önskar er en fin vecka!

[wp-svg-icons icon=”pencil” wrap=”i”]Lämna en kommentar

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.