Stopp och tänk!


Under dessa lediga dagar har vi gjort en ordentlig och välbehövlig vårstädning både inne- och utomhus. Men det känns som om jag gjort en inombords med. Det känns som att jag har hunnit rensa huvudet lite, bli klar över vilka tankar som är MINA och vilka som kommer från andra. Det är så himla lätt att bli påverkad, speciellt i företagsvärlden när syftet bara är att gå åt ett enda håll. Vissa saker tror vi bara är rätt, vi (läs jag) följer strömmen och reflekterar knappt över det.

”Stopp och tänk” är något jag ofta pratar om med mina klienter på jobbet, men ibland skulle man behöva använda det själv. Även om det inte är något impulsivt eller negativt man är på väg att göra så kan det ändå vara värdefullt att stanna upp och bara fråga sig själv vad man egentligen tänker och tycker. Vart man är på väg.

Jag följer och inspireras av andra företagare. Många driver företag på heltid, vilket jag inte gör, och kan därmed sätta upp helt andra mål än jag. Sen vet jag att bakom alla deras ord finns det en daglig kamp för överlevnad. De verkligen kämpar för att få in sin inkomst, vissa arbetar extra på andra jobb bara för att få månaden att gå runt. Men det är inget de pratar om. Nej de pratar endast om hur sköna dagarna är där de kan göra vad de vill, följa sina drömmar.

Jag skulle aldrig vilja byta plats med dem. Jag strävar efter trygghet, inte oro, och ibland får jag påminna mig om det. Visst, jag vill i framtiden driva eget på heltid, men aldrig under de premisserna. Jag har ett arbete jag trivs med och så länge jag har det så kommer företaget få komma i andra hand. Pratar man med andra företagare så är det fel, ”hoppa”, ”följ din dröm”, är det första de säger till en samtidigt som de målar upp sin perfekta liv.

Där och då gäller det att hålla för öronen och öppna ögonen. STOPP & TÄNK. Vad är det jag ser framför mig och vill jag ha det så? Svaret är självklart nej. Jag vet vad jag vill, och jag vill varken känna stress eller press på min väg dit. Jag kommer att blunda för alla mentorer och förebilder som vill visa upp sig och berätta om det njutningsfulla livet som egen. Absolut att jag vill ha frihet, det vill vi väl alla, men inte till vilket pris som helst.

Det tog ett tag för mig att komma fram till den där tanken, även om jag visste om den hela tiden. Men ibland blir man så pressad och stressad av andras förväntningar. Men jag känner verkligen i magen att det är rätt. Jag är på väg åt rätt håll även om det inte är med superfart. Cirkeln är sluten, men ändå är det så lätt att hamna utanför.

Jag vill därför påminna dig idag, Stopp och tänk. Stanna upp och fundera även över de enklaste av saker.

Följer du andras förväntningar eller lever du efter dina egna? Är det något som skaver i ditt liv just nu? Finns det något du kan göra åt det? Vi kan alla behöva en vårstädning. När ska du ta tag i din?

[wp-svg-icons icon=”pencil” wrap=”i”]Lämna en kommentar

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.