Struktur, nya tag och gratis månadskalender! 2 kommentarer


MånadskalenderMånadskalenderSom jag berättat tidigare så samlar jag energi och laddar inför en spännande höst. Detta genom att strukturera och sortera blogg och företagstankar. För mig är det så att jag alltid mår så himla mycket bättre av att få rensa i röran. Det är som ett par ton försvinner i från  mina axlar.

Hur rörigt kan det va tänker ni? Nej det är ingen konkret röra, men det är tusentals tankar och påbörjade projekt som bara svävar i luften. Vissa slänger jag direkt i papperskorgen, andra sparar jag inför framtida energivåg.

Som ett ex har jag ca 200 opublicerade blogginlägg, vissa helt färdiga men ändå opublicerade, andra består av bara ett ord, en tanke eller en mening. Förutom och rensa och radera i själva wordpress, läser jag (förmodligen alldeles för många) inspirerande böcker i en salig blandning om försäljning, företagande och psykisk hälsa.

Jag har skapat mig en alldeles egen månadskalender för att strukturera upp både blogg och företag, Eftersom jag vet att det är både många bloggare och företagare som följer mig så kan du bara klicka på länken för att skriva ut kalendern i pdf om du vill ta del av mitt mästerverk [wp-svg-icons icon=”grin” wrap=”i”] Annars hoppas jag att jag har inspirerat dig till att skapa en egen. Jag tänker att en liknande kalender skulle man kunna göra för att hålla ordning på familjelivet också, tex om viktiga händelser som sker under månaden eller saker viktiga att komma ihåg. Lätt att skapa i både word eller pages!

Du kan ju även skriva med din bloggstatistik och följarskara så att du månadsvis kan se hur den förhoppningsvis ökar. Men jag tänkte ett varv kring det och kände att det inte är det jag vill fokusera på, att det inte är det som betyder något…för mig. För mig skulle det fungera negativt, som en stress. För jag skriver inte för att bli den nya blondinbella. Jag skriver för att få utlopp för mina tankar, för min kreativitet, och för att många känner igen sig i mina ord. Om jag bara skulle fokusera på att öka läsarantalet skulle orden inte längre vara mina, utan kanske dem som jag tror omgivningen förväntar sig eller gillar.

MånadskalenderMånadskalenderJag har flera nya ideér både kring företaget och bloggen till hösten. Vissa får vänta tills den där förbaskade uppsatsen blir klar. Medans andra kommer att dras igång direkt.

Det som är det svåra med att driva eget jämfört med en anställning (förutom att man är ensam) är att motivationen och energin går i toppar och dalar. Ibland tvivlar man så djupt på så själv så att man känner för att strunta i allt ihop. Du har ingen chef eller medarbetare som stöttar eller lyfter dig och det är ingen som tvingar dig att ta tag i det där svåra bitarna med företagande, som att sälja till exempel. Hade du haft en anställning hade det där unvikarbeteende gjort att du förmodligen fått sparken, är du din egen leder det till att du inte får den lön du önskar.

Så efter hösten ska jag tvinga mig att ta tag i även de där jobbiga bitarna. Jag ska ringa de samtalen som tar emot och skicka iväg de där mailen som stannar kvar i utkast. Nu är det dags att sluta vara rädd! Kan jag göra arbetsuppgifter som inte känns bekväma i en anställning så kan jag minsann också göra dem hemma. 

Min månadskalender ska bli min chef. Har jag inte fullföljt det jag under månaden planerat så har jag misslyckats!  Jag tänker självklart inte vara hård eller straffa mig själv för det. Men det blir i alla fall som en väckarklocka, en påminnelse för mig om en ”befordran” inte kommer att ske om jag inte ansträngt mig [wp-svg-icons icon=”alarm” wrap=”i”]

Har du tips eller ideér kring bloggande eller företagande, dela gärna med dig!

[wp-svg-icons icon=”quill” wrap=”i”] Lämna en kommentar


Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 tankar om “Struktur, nya tag och gratis månadskalender!