Superentreprenörer!


För ett tag sedan blev jag erbjuden ett upplevelsepaket från ”upplev Vedum,”  så igår åkte vi iväg hela familjen på en liten minisemester. Det är så mycket jag skulle vilja skriva och berätta, dels om vad vi gjorde, men också alla tankar känslor och intryck jag fick av denna fantastiskt aktiva lilla bygd. Jag som själv är företagsmänniska blev så himla gripen och inspirerad när jag fick se och höra om alla deras aktiviteter och samarbeten. Kolla bara denna fina ”anslagstavla” där företagens visitkort finns samlade. Företagen förde på ett så naturligt sätt fram och stöttade varandra.

upplevvedum

Vi åkte under dessa två dagar runt över hela byn (som visserligen inte är så stor) men jag blev så imponerad! Runt flera hus fanns det olika företagsskyltar, dataservice, gårdsbutik, barnkläder osv, och flera av dem jag träffade hade ett heltidsarbete för att försörja sig och drev sedan företag vid sidan om för att komma närmare sina drömmar (och jag som tyckte att jag har mycket att göra). Jag kan ju välja på att skriva inlägg, åka och föreläsa eller i vilken takt jag ska skriva mina böcker. Men dessa människor hade djur, gårdar + butiker att ta hand om utanför sitt jobb. Dessutom var de även aktiva i föreningslivet, bakade bullar till bygdegården, stod i kassan för fotbollslaget och arbetade för att göra vedum attraktivt för besökare.

Jag känner ingen annan än mig själv som jobbar dygnet runt för att man tycker att det är kul eller för att komma närmare sin dröm. Men här fanns en massa aktiva människor på samma plats! (jag bor uppenbarligen i fel stad;)

Sika lada

Sika lada

Sika lada

Bland annat besökte vi gårdsbutiken ”Sika lada” där Helena hade inrett sin lada och loft med krukor, möbler och dekorationer. Hon säljer växter, gör dörr/gravdekorationer och har öppet hus en dag i veckan så att folk får komma och pyssla och plantera. En dröm jag tror att hon inte är ensam om att vilja förverkliga, skillnaden är att hon tog steget ut och gjorde det. Kan verkligen rekommendera detta ställe! Perfekt att boka in en pysselkväll för möhippan eller tjejkvällen.

Jämnesjön Vedum

Jag blir så glad av att träffa människor som vågar, vill och försöker. Som inte ger upp trots att de måste dubbeljobba i flera år. Jag kan många gånger känna mig ensam i mitt arbete och vilja ge upp. Gå tillbaka till ett 9-5 jobb och vara ledig resten av dygnet som alla andra. Men efter dessa dagar i Vedum känner jag att jag fått ny styrka. Efter att ha fått träffa dessa superentreprenörer som inte låter sig slås ner av taskiga skördar, dåligt väder eller skyller på att de bor i en för liten stad känner jag mig starkare än någonsin.

Ingen dröm är för stor, ingen stad är för liten.

Tack Vedum!

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.