Tacksamhet 2.0


Insikterna och lärdomarna haglar över mig som ”ny” företagare. En sak jag reflekterat över de senaste dagarna är att jag är så himla tacksam över min lön. Pengar har helt plötsligt fått ett helt annat värde. Jo det är klart, jag var som anställd också tacksam över att få en lön, men inte på samma sätt, jag tog den mer för givet. Jag jublade inte när pengarna kom in på kontot utan räknade kallt med att de skulle finnas där. Idag får jag lyckokänslor över att kunna sätta över en lön på mitt konto. Summan kan vara precis samma, eller till och med mindre än tidigare, men på något sätt har den så mycket mer värde nu.

Jag har också blivit lite mer återhållsam med pengar. Ja märk ordet lite. Jag impulsar fortfarande, men inte alls på samma sätt. Eftersom jag aldrig kan ta min lön för given, kastar jag inte pengar på ”skräp” på samma sätt som tidigare, utan väljer mer noggrant vart jag vill lägga dem. Jag räknar liksom inte kallt med att det kommer nya nästa månad. Vilket innebär att jag också känner mer tacksamhet över det jag väljer att lägga pengarna på.

En annan sak som skiljer sig från tidigare är att jag blir så jävla glad och tacksam när jag får nya uppgifter och mer jobb. Vi kan nog alla skriver under på att vi inte jublade av lycka när chefen kom in till oss med nya arbetsuppgifter eller mer jobb. Men idag…ja då jublar jag (i alla fall tyst inom mig) av lycka så fort jag får en ny klient, en ny föreläsning eller förfrågan. Jag klagar inte över att jobba kväll eller helg, även om det inte är något jag önskar, utan är hela tiden så djupt tacksam över att ha jobb att göra.

Så utifrån sett så är allting precis likadant. Jag får samma summa pengar på kontot och jobbar på liknande sätt som tidigare. Men inuti är skillnaden enorm. Där känns ingenting likadant, tacksamheten slår över mig, ibland flera gånger om dagen.

Förr låg tacksamheten i bakhuvudet, jag var tacksam över mitt jobb, min ekonomi, mitt liv. Min i dag far tacksamheten runt i hela kroppen och kittlar mig i magen och jag inser plötsligt skillnaden mellan att vara tacksam och att vara tacksam.

Känslan som tidigare låg i bakhuvudet sitter nu i framloben. Jag ser den vart jag än tittar, och jag känner den, hur jag än rör mig.

Det är som att den är uppgraderad. Tacksamhet 2.0.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.