Tapetdrömmar


 Tapetdrömmar

Tapetdrömmar (bilderna hämtade från Boråstapeter)

Varje kväll, och ja jag menar verkligen varje kväll när jag går och lägger mig så faller jag in i någonslags tapettrans. Jag fantiserar om Thistle i köket, Indigo bloom i sovrummet och Britas hus (finns ej på bild) i hallen. Jag vet att jag inte ens är inne i huset än, ändå är det färdig renoverat (i mitt huvud). Eller ja, nästintill i alla fall.

Jag längtar så mycket att det nästa fysiskt gör ont och jag vill bara börja åka och beställa kök, trägolv, tapet och både bygga och måla långt fram på kvällarna. Det finns något så himla tillfredställande i det där skapandet.

Både jag och min man är överens om att detta är vårt sista hus. Nu är det på riktigt. Vi har testat, gjort misstag, och försökt igen i våra föregående hus. Nu vet vi lite mer i alla fall. Med en betoning på lite. Hur vi vill ha det. Vad vi trivs i och inte. Vi säger i kör att vi inte ska stressa fram, att vi ska ta det lugnt, känna in, och sen göra. Fast samtidigt vet vi att det inte är sant. Vi kan titta på varandra, bryta ut i skratt och ställa oss frågan vem vi försöker lura. Båda vet att det inte kommer att hända.

Även om en av oss försöker att lugna den andra, sätta sig på bromsen, så har den som vill något en sådan stor kraft så att den andra ofrivilligt åker med. Eller ofrivilligt och ofrivilligt, vi båda vet att vi njuter av farten. Det är efteråt vi kan sätta oss och gnugga våra huvudet och fråga vad fasen det var som hände egentligen.

Jag älskar det där med oss. Farten, tveklösheten, modet och kreativiteten. Utan den hade jag förgåtts.

Men tillbaka till tapeterna. Både jag och min man tänker mönster och färg, i alla fall mer mönster och färg än tidigare. Två rum är redan bestämda, men två rum är kvar….och jag är medveten att jag inte kan bestämma något till 100% innan jag ens är inne i huset men jag har bestämt mig för att bestämma mig ändå:)

Har du någon tapetfavorit? Berätta!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.