Terapeutiskt skrivande -distanskurs


Kurser på gång!

Jag läser böcker om skrivande på löpande band och planerar och inför höstens kommande utbud. Nu är delar av det klart och för er som är intresserade av att gå på kursen på distans kan jag berätta att det nu är möjligt! Yey!! Den 1 sep startar jag upp den första gruppen och där har jag valt att inte rikta in mig på en specifik målgrupp utan den är fri för den som är nyfiken på ämnet eller känner att den har något att bearbeta. Men efter det kommer jag att temagrupper för att kunna hjälpa till att hitta rätt övningar samt att det kan ge mycket att få dela med andra som har upplevt samma problematik.

Men vad är terapeutiskt skrivande…

Skrivandet har en läkande kraft och det finns vetenskapligt bevis på att expressivt skrivande gör dig friskare både fysiskt och psykiskt. Det terapeutiska skrivandet kan därför användas på flera sätt. Det kan vara ett verktyg för personlig utveckling, användas som friskvård, eller som ett sätt att bearbeta sorger och trauma.

och vem är det till för?

Det material jag använder i denna kurs är skapat för dem som upplevt trauma, men jag har studerat terapeutiskt skrivande från flera håll och sett att det går att använda i livets alla tillstånd. De flesta av oss har upplevt sorger, separationer eller händelser i livet som gjort oss både ledsna och sårade, och många av oss har inte tid att sörja utan springer vidare i livet som inget har hänt. Men såren sitter kvar, även om du kämpar med att dölja både sår och smärta. Jag menar därför att skrivandet kan användas som ett läkande verktyg oavsett vad du varit med om så länge du är villig att ge det en chans.

En fördel är så klart om du gillar att skriva, men du behöver varken vara bra på stavning eller formulering för att få ut något av kursen. Det det egentligen handlar om är ditt eget reflekterande, och det får du hjälp med och tekniker för.

Så är du nyfiken på terapeutiskt skrivande tycker jag absolut att det är något du ska pröva på. Du får stöd och vägledning under en månad med flertalet övningar och tekniker.

Du hittar mer information om kurserna här.

[wp-svg-icons icon=”pencil” wrap=”i”] Lämna en kommentar

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.