Hur mår du?


Hur mår du?

Erbjud dig att bära en del av lasset…

Tre ord.

Tre ord som kan betyda så mycket, på samma gång som det kan betyda ingenting. Tre ord av omtänksamhet, eller som kan vara en del av en hälsningsfras. Tre ord som kan få dig att känna dig uppskattad, sedd, må bra, samtidigt som det kan få dig att bryta ihop.

När man mår dåligt, när man är mitt uppe i allting så kan man ha svårt att känna av det själv. Man jobbar liksom så för att hålla ihop. Du har säkert likt jag en person på din arbetsplats där du kan se stressen i hens ansikte. Där du varje dag frågar dig hur länge hen ska hålla ihop. 

Du kanske har fällt små omtänksamma kommentarer, erbjudit dig att ta en del av personens arbete eller stannat i personens närhet bara för att finnas tillhands. Man kan känna sig så maktlös, som att man bara sitter där och tittar på, väntar på att något ska hända, att personen ska falla igenom. Utan att personen uppfattar det själv.

Det är svårt att väcka någon ur djup stress. Det är svårt att ta emot någon som är på väg att falla men envist håller sig kvar. Men ett sätt kan vara att upprepat fråga hur mår du,,, egentligen?

Kanske inte bara i förbifarten, som en artig gest utan att på riktigt sätta sig ner, som för att visa att man är beredd att lyssna. Att man förväntar sig mer än ett ”bra”.

Så gör det idag, gör det i morgon, och gör det nästa vecka. Stanna upp och fråga hur en annan person mår och visa dig intresserad av svaret. Du kanske kan väcka någon, rädda någon eller få en person att tänka till. Om inte har du i varje fall gjort ett litet försök [wp-svg-icons icon=”heart” wrap=”i”]

[wp-svg-icons icon=”pencil” wrap=”i”]Lämna en kommentar

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.