Test av somnas produkter -kedjetäcke, kedjeväst & somnakrage


Jag har febrilt letat efter sätt att lindra min oro/ångest. Så när jag hittade företaget somna, kontaktade jag dem direkt för att höra om jag kunde få testa deras produkter, och det fick jag!!

Produkterna jag testade var:

kedjevast

kedjeväst

Kedjeväst- kedjevästen kan användas vid tex oro, demens, koncentrationsproblem, motorisk oro, anorexi/bulimi, autism, ADHD.

Tanken är att vikten och trycket mot kroppen ska påverka det taktila och proprioceptiva sinnena vilket ska ge en lugnande inverkan. Jag minns inte exakt vilken vikt jag hade men tror det var 5-7 kg. Jag tyckte att det var en skön känsla att ha den på sig, men efter ett tag tyckte jag att den blev för tung att bära (om jag gick runt med den). Jag har ofta ont i axlar och nacke på grund av oro och stress, så denna kändes som en extra tyngd. Sen glömde jag många gånger att ta på mig den när jag mådde dåligt. Jag tror att den kan fungera bättre på någon med motorisk oro, att den då kan verka lugnande. För mig med känslorna på insidan, blev det liksom bara en extra tyngd på kroppen. Men jag uppskattade den i korta stunder, eller stunder då man satt still.

somna krage

somna krage

Somnakrage-produkten ska hjälpa att sänka spänning i kropp och axlar. Vanliga användningsområden: Neuropsykiatriska diagnoser, Psykisk ohälsa, För ökad koncentrationsförmåga, Neurologiska sjukdomar, Oro och ångest, Motorisk oro, För ökad kroppsuppfattning. Jag hade stora förhoppningar på denna produkt och lånade den tyngsta kragen på 2,5 kg. Men likt västen så skapade den för mig en extra tyngd som jag tyckte kändes jobbig då jag många gånger redan har ont i axlar och rygg. Likt västen glömde jag också bort den, fast att den låg på mitt skrivbord på kontoret kunde jag missa att ta den på mig. Nu efteråt inser jag att jag förmodligen skulle haft mindre vikt.

kedjetäcke

kedjetäcke

Kedjetäcket- Min personliga favorit som jag inte vill vara utan! Vanliga användningsområden: Neuropsykiatriska diagnoser,Psykisk ohälsa, Demens, Förvärvad hjärnskada, Sömnproblem. Jag hade ett täcke på 8 kg. Vilket kändes helt underbart. Jag har ju även prövat bolltäcke och om man jämför de båda, så tar kedjetäcket mindre plats, låter inte och är inte lika varm. Jag äskade täcket från start och kände skillnad på sömnen direkt! Jag har inte längre lika svårt att somna in, jag tror att jag idag skulle ha svårt att sova utan min täcke. Ville verkligen rekommendera detta till alla med ångest, oro och sömnsvårigheter. FAVORIT! (för kännedom kan man drabbas av träningsvärk i början. Det gjorde jag och det tog ett tag innan jag förstod vad det var. Men det beror givetvis hur mycket du rör dig på nätterna. Men jag som snurrar runt flera varv per natt, hade träningsvärk de första två veckorna)

 

kedjefilt

kedjefilt

Kedjefilt-Exempel på behandlingsområden:Motorisk oro, ADHD, Ångest, Demens, Koncentrationsproblem, Humörsvängningar, Anorexi/Bulimi, Oro, Autism,Psykos. En filt som är mindre än kedjetäcket. Lätt att dra över axlarna eller ha i knät. Hemma hos mig hade jag den i fåtöljen i köket och den blev en favorit att dra över sig för gästerna. FAVORIT!

Produkterna finna att köpa på somna men man kan även ansöka om dem via sin arbetsterapeuft/rehab i din kommun. Det kan säkert se olika ut från kommun till kommun. Men tveka inte att fråga dem om du tror att någon produkt skulle kunna hjälpa dig!

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.