Trötthet, järnbrist och att ta till vara på tiden


Vilka fina dagar det har varit. Helt otroligt. Har försökt att ta till vara på varenda en. Veckan som varit har jag tagit det ganska lugnt på företagsfronten. Har haft en sådan otroligt trötthet i mig, undrar om det är järnbristen som spökar (hur svårt ska det vara att komma ihåg de där jäkla tabletterna). Men nu har jag åtminstone tagit dem tre dagar i rad. Hoppas att järnlagret snart är påfyllt.Stress kommer ju smygande som ni vet och även om jag inte känner mig direkt stressad så har meditationen fått vika undan kanske under en månads tid nu. Jag har varit så trött på morgonen att det prioriterats bort, så även yogan. Så även om jag inte känner mig stressad eller inte har särskilt hög belastning på mig just nu så är både bristen på yoga och meditation ett tecken på att jag behöver komma tillbaka till mig själv igen. Lyssna inåt.

Sommaren är ofta den perioden jag mår sämst så nu gäller det att vara snäll mot mig själv. Under sommartiden rubbas alla rutiner, förväntningar höjs, barnen flyger ur boet vilket känns väldigt ångestfyllt och stressande, och även sömnen ruckas. Bara dåliga saker om du frågar mig.

Jag försöker ta till vara på kvällarna. Gå mina promenader. Dricka te på verandan. Just nu känner jag en längtan efter människor  (vad har hänt), känner ett stort behov av att vara med, prata. Så det är något jag SKA bli bättre på. Umgås. Och inte bara hålla mig för mig själv.

Helgen har bestått av takläggning och trädgårdsröj. Eller ja, jag har försökt städa ut växthuset men igår orkade jag inte hela vägen så jag får fortsätta idag. Så promenad, sova i solen och städa i växthuset står på dagsschemat. Hoppas ni får en härlig Söndag!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.