Tv-tips


Tv-tips

Tv-tips

Jag brukar aldrig se på tv:n. Dels för att jag inte har tid och dels för att min man har makten över den (och vi har inte direkt samma intressen). Men helt plötsligt börjar han följa två program som ligger inom mitt intresseområde så ja då får man väl helt enkelt passa på [wp-svg-icons icon=”cool” wrap=”i”]

Aldrig backa är en dokumentärserie om tjejer som förändrat sitt liv där missbruk och kriminalitet byts ut mot föräldraskap. En viktig serie som jag hoppas ska ge folk insikt och kunskap i hur svårt (och ensamt) det kan vara att byta liv och inte så enkelt som många utan kunskap och erfarenhet tycks tro.

30 liv i veckan är en dokumentärserie om självmord. Ett så otroligt viktigt ämne och som borde vara obligatoriskt för alla människor att se. Jag tror att många väljer att inte se sånt här för att det är jobbigt, för att man blir påverkad (själv grät jag mig till sömns efter programmet). Jag tycker det är så otroligt fegt att putta sånt här i från sig, att tro att det inte kommer att hända i närheten av dig, så se den!

Jag visste så klart redan innan att programmet skulle påverka mig. Jag grät under hela programmet och fram tills att jag somnade. Dels för att jag blir så jävla arg och ledsen att sånt här händer utan att vi gör så mycket åt det, men sen också för att jag blir påmind om tiden då jag själv mått såpass dåligt att jag haft självmordstankar. Det känns nästan overkligt idag och gör mig ont att vissa inte får tillfriskna som jag utan faktiskt tar sitt liv när de befinner sig i det där mörkret.

Sen vill jag ge världens största eloge till SVT för att de tar upp viktiga ämnen på ett sätt som andra tv-kanaler sällan gör.

[wp-svg-icons icon=”pencil” wrap=”i”] Lämna en kommentar

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.