Vad du behöver lyssna på!


Tänkte dela med mig av vad som varit i mina hörlurar det senaste och vill även tipsa dig att lyssna. Vissa saker är så viktiga att de bara behöver höras, av alla.

Sommar i P1 Stina Wolter

Gråtvarning på denna. Blev så ledsen att jag nästan fick en panikattack. Men samtidigt så vacker och så viktig. Handlar om livet och döden, och på något sätt hur den ständigt är närvarande, för oss alla. Jag kanske aldrig varit direkt rädd för att prata om döden, men denna påminner mig om att absolut inte vara rädd för att prata om den med den personen som faktiskt ska dö. För vem skall den vända sig, prata med, om alla skjuter undan ämnet. Svår och tung fråga. Ett ämne som berör.

Sommar i P1 Anders Hansen

Här pratar Anders lite om båda sina böcker, Hjärnstark och Skärmhjärna, som också är superviktiga, för alla. Jag gillade verkligen hans första bok och tror på vikten av träning till 100% så har du inte läst boken. Lyssna här! Han pratar också om den senaste boken Skärmhjärna som är precis lika viktig, mer info om den i diskussionen under.

Framgångspodden Anders Hansen

Alltså den som inte är beroende av sin mobil räcker upp en hand. Det är vi alla, mer eller mindre. Men hur beroende vi är är faktiskt svårt och förstå, och vad det kommer leda till i framtiden är ännu svårare att veta. I denna podd pratar han om vårt mobilberoende och vad det gör med oss. Vi bland annat sover mindre, rör oss mindre, umgås mindre och vad tror ni blir summan av det. Jo depression. Att vara social på ”socialamedier” kan inte jämföras med mänsklig kontakt. Aldrig har vi känt oss så ensamma som nu när vi egentligen borde må som bäst. Efter det här poddavnittet åker mobilerna ut ur sovrummet (i alla fall barnen sovrum) och det blir också begränsad användning.

Bara att Bill Gates och andra grundare och medarbetare av den nya tekniken INTE tillåter sina barn att varken ha socialamedier eller smartphones säger ju en del. Nej lyssna på avsnittet, och lär!

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.