Våga göra fel! 2 kommentarer


wear your label

Att importera ett nytt klädmärke kanske inte var min bästa idé!

Alltså vi vill göra rätt, det är ju inte så konstigt eller hur? Men med dagens alla möjligheter…  inte konstigt att man blir förvirrad, förvånad eller ibland inte vet ut eller in. Men det finns inga spikraka vägar, det är något jag lärt mig och faktiskt är det ju mer spännande med de där kurvorna när man inte vet vad som väntar bakom nästa hörn.

Jag berättade ju i mitt inlägg varför om anledning till att jag är där jag är idag. Men vägen dit har ju varit allt annat än spikrak. Jag har testat mig fram, på vissa platser vantrivts, på andra platser misslyckats. Jag har valt fel, gjort om och gjort rätt. (och jag vet inte ens om jag är helt rätt nu, men det är inte det som är viktigt, det viktiga är att jag lär mig något av varje plats, av varje dag).

Om jag ska stoltsera med en styrka jag har så är det min oräddhet. Den är jag otroligt tacksam och stolt över. Orädd brukar folk fråga, hur kan du vara det när du har ångestsyndrom? Nej jag är så klart rädd för allt! Rädd för att åka bil, rädd för att hålla i en ny kurs, men jag gör det ändå.

Jag har tusen rädslor och lika många ideér och de flesta av dem totalt värdelösa. Men det har aldrig hindrat mig från att testa dem. Mina felval har inneburit både kostnader, onödigt arbete och att jag ibland gått åt fel håll i livet så att man får en längre väg tillbaka. Men hey det finns inga misstag jag inte lärt mig av!

Vem startar upp en webbshop när man pluggar psykologi till exempel, hade jag tanken att jag ville driva runt en butik? NEJ! Vem drar igång en förening alldeles ensam och tar på sig en massa jobb utan att ens ha tiden eller utbildningen för det? JO, JAG!

Dessa har också funnits i min webbshop. Har ganska lite med böcker att göra!

Varför importerar  man ett helt nytt klädmärke när man driver ett bokförlag? Det hörde inte ihop på långa vägar!! Jag ska inte rada upp alla mina misstag för den listan kan bli lång men det jag vill säga är att du inte ska vara rädd för att göra fel. Gör bara gör, du behöver inte känna att det är ”rätt”, bara att det är kul! Ingen kommer ens se eller märka dina misstag. Människor har så fullt upp med sig själva idag så att någon skulle tänka på dina små snedsteg är att ta sig själv på för stort allvar. Och livet är fullt av omvägar, ta dem, och njut av din utsikt längst vägen!

Vill du börja plugga, byta jobb eller starta eget, gör det! Vad har du att förlora? Om du känner att det är fel, byt inriktning, sök ett nytt jobb, lägg ner företaget eller starta om med ett annan innehåll.

Var inte rädd för att göra fel, var rädd för att inte göra något alls!

Livet är för kort för att låta rädslan styra, jag kommer att göra mer misstag, men fan vad jag kommer att lära mig av dem!

[wp-svg-icons icon=”pencil” wrap=”i”]Lämna en kommentar


Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 tankar om “Våga göra fel!