Veckan som gått


Jösses vilken vecka. Den har verkligen flugit fram och det känns som att varje sekund har varit uppbokad. Men men, tur att nya dagar kommer. I tisdags var sista dagen på min ledarskapskurs för studiefrämjandet och jag måste ändå säga att det var trevligt när man väl var där. Jag brukar alltid tycka att det är tung att ta det där steget hemifrån, men när man väl kommer på plats, ja då brukar det ju vara bra.

Jag ser till och med fram emot utbildning 2 och 3. Ska bli kul att träffa de andra deltagarna igen och jag ÄLSKAR som sagt att lära mig saker. Utbildning är livet! Onsdagen var det ju e-com meetup i Trollhättan. Lokalerna var iskalla och jag var svintrött men det var inspirerande att höra andras framgångshistorier.

Det är så klart alltid blandade känslor. Det gäller ju att urskilja sig och se att man har olika mål och olika förutsättningar så att man inte ramlar ner i någon avundsjuksfälla. Där mår man aldrig bra av att vara. Det kan alltid se ut som att andra är mer lyckade och har det bättre. Men det där är oftast inte sant. Det gäller att ständigt påminna sig om det. Allt är inte guld som glimmar.

Jag träffar många företagare som stoltserar över att det driver sitt företag och på heltid och lever sin dröm, men sen visar det sig att företaget inte går runt och att dom inte får ihop till sin egen lön utan lever på någon annan eller lånade pengar och ja, det är inte min dröm. Det är inget de säger rakt ut, men när man frågar (vilket jag ofta gör) för att jag är nyfiken på hur folk gjorde eller hur det går ihop så visar det sig att det inte heller gör det. Och det är viktigt att komma ihåg.

Med det menar jag inte att det är fel att leva på lånade eller sparade pengar eller på sin andra hälft. Jag menar bara att allt inte är lika bra som de ser ut (och att du därför inte ska trycka ner eller förminska dig själv). Ja, de kanske driver ett företag, men lönen behöver inte vara stor eller ens befintlig, och då är det ju faktiskt inte svårt att driva ett företag. Svårigheten ligger ju i att få företaget att gå runt.

På Torsdagen höll jag min ”skriv ditt liv” kurs för studiefrämjandet (du missar väl inte att kursen också finns på distans och startar upp 1 nov). Oboy vad kul det var! Så kul att få se och höra sina kursdeltagare växa och utvecklas. Sen var det helt plötsligt fredag och sen kom helgen och därefter börjar allting om igen.

Hoppas du haft en fin vecka!

[wp-svg-icons icon=”pencil” wrap=”i”] Lämna en kommentar

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.