Visste du…


Visste du att man kan ha en depression och samtidigt skratta? Visste du att man kan lida av en depression och fortfarande säga att allt är ok? Visste du att man kan gå till jobbet varje dag, fortsätta livet som vanligt samtidigt som man är helt söndrig inombords? Visste du att självmord går att förhindra? Visste du att ingen egentligen vill ta sitt liv? Utan tvärtom så är det enda man vill att må bra.

Visste du att dom där mörka tankarna inombords inte är dina egna, utan att de är dem som är ett tecken på depression, att det är en del av sjukdomen? Och visste du att sjukdomen kan krypa på dig så successivt så att du ibland inte ens märker det själv? Visste du att andra inte ser ditt lidande? Att andra inte kan höra smärtan i din röst. Visste du att andra ibland inte tror att de kan hjälpa till, och att dom av ren maktlöshet drar sig undan fast att allt dom vill är att du ska må bra?

Visste du att det går att blir frisk? Att miljoner av människor drabbas och att detta inte bara är något som händer dig. Visste du att du inte behöver gå att bära på det där själv, att det finns hjälp att få om du tar dig själv och ditt mående på allvar. Du förtjänar lika mycket som alla andra att må bra. Varje dag räknas, och du förtjänar att ha bra sådana.

Visste du att man kan ha en depression och samtidigt skratta?

Gör ett självtest för depression här och ta dig själv på allvar, nu.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.