Yoga + ADHD= sant


Yoga + ADHD= sant

Yoga + ADHD= sant

Inte helt enkelt att träna med två hundar i rummet!

Jo men det är sant, jag tränar yoga. Jag kan knappt tro det själv. Går det att träna yoga när man har ADHD? Ja, hittar man rätt yogainstruktör så går det skulle jag vilja svara. Jag har provat flera gånger under min livstid. Men yoga har varit så långsamt att jag blivit gråtfärdig. För något år sedan bestämde jag mig att jag skulle klara av att köra yoga, jag ville verkligen bli en lugn och harmonisk yogi.

Jag köpte en kurs med tio tillfällen, jag var där vid två tillfällen och vid andra tillfället lämnade jag salen i förtid och kom inte tillbaka. Oshysst jag vet. Men att göra solhälsningen i en och en halvtimme. Hålla hör du vad tråkigt det är eller???? Det räcker med fyra repetitioner på rad för att få mig uttråkad, så E N  O C H E N H A L V T I M M E.  Ja ni fattar, det går ju bara inte!!

Inte bara det att jag blev uttråkad, jag blev arg! Hur fasiken har man rätt att tråka ut människor på det där sättet och samtidigt ta betalt för det?? Och sen att ligga och andas, det kröp i hela min kropp och jag ville bara springa ut ur lokalen, vilket jag gjorde tillslut.

Efter det trodde jag att det var kört, jag började tänka att yoga helt enkelt inte var något för mig. Men efter att varit med på ett pass på jobbet som min arbetskamrat höll ändrade jag uppfattning. Hon varierade övningarna hela tiden så att jag inte hann att bli uttråkad och på något konstigt vis kände jag mig lugn. Under avslappningen somnade jag. Revolutionerade för mig!

Jag insåg att det inte var yogan jag inte klarade av, utan att det finns olika typer av yoga, och olika ledare med varierade kunskaper och stil. Jag har därför försökt att göra yogan till en vana och innan jag blev sjuk började jag varje Fredagsmorgon med en timmes poweryoga på gymmet. Det kändes fruktansvärt under själva utförandet, men fantastiskt efteråt. Nu när kroppen inte längre orkar med den typen av yoga ägnar jag 15 minuter varje dag åt liggande och sittande övningar på mattan. Det är vad min kropp klarar just nu. Det fantastiska med yoga är att man faktiskt lär sig att lyssna på kroppen. Jag låter den helt och hållet tala om för mig vilka övningar den är kapabel till. Jag tror faktiskt att yogan har gjort att jag är snällare mot mig själv.

Tips när du ska börja med yoga är att börja hemma med ett 15 minuters pass, eller att välja ut tre övningar som känns sköna för din kropp och sedan upprepa dem. Du kan då successivt lägga på mer övningar när du blir tryggare och har fått in yogan som rutin. Jag kan rekommendera appen yoga studio som jag startade med. Vacker och enkel att följa. Men gillar du inte den appen så testa dig fram. Jag tror att det är samma som med mindfulness, det funkar inte förrän du hittar det som passar just dig!

[wp-svg-icons icon=”pencil” wrap=”i”] Lämna en kommentar

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.