Rätten till ett värdigt liv!


 Ni minns att jag skrev att man vid psykisk ohälsa ofta blir ifrågasatt? Det gäller ju vid alla osynliga sjukdomar, men jag hade någonstans inom mig en tro att om du hade det på papper så skulle vården, försäkringskassa, ja alla egentligen behandla dig bättre, för att det liksom fanns bevis på att du är sjuk.

I min goda tro fanns det då inte längre någon anledning att jaga dig. Nej, utan kanske istället jobbar för att du ska få ett så bra liv som möjligt. Men oj vad fel jag hade…

Pernilla som driver bloggen Lungan i stormen har själv erfarenhet av både kronisk- och psykisk sjukdom. Som att ett lidanden inte skulle vara nog. Jag som jobbar med psykisk ohälsa både i min anställning och genom mitt företag ser ofta att personerna blir ifrågasatta, nedvärderade eller behandlade som luft. Men att det även skulle gälla någon med en fysisk sjukdom gjorde mig illamående. Vart är samhället på väg? Pernilla har upplevt år av instanskrig vilket enligt mig är det sista du behöver oavsett sjukdom!

Pernilla har nu startat en kampanj ”Kronisk sjuk men rätt till ett värdigt liv” vilket jag står 100% bakom. Detta kan du hjälpa till att stötta genom att sprida på social medier. För alla, ja ALLA, har rätt till ett värdigt liv. Eller hur?

[wp-svg-icons icon=”pencil” wrap=”i”] Lämna en kommentar

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.