Adventskalender del 1 1 kommentar


Välkommen till Nestor förlags adventskalender. Fyra söndagar i rad kommer jag att bjuda dig på skrivövningar som har ett syfte att minska din stress och ge dig en bättre hälsa.

adventskalenderVi människor är stressade. Ofta i alldeles i onödan. Vi har mängder av stressorer runt oss och ofta stannar vi inte upp för att reflektera över dem. Nej, det hinner vi inte. Utan vi blir istället än mer stressade. Idag vill jag att du stannar upp och tänker över vad som stressar dig. Sätt dig ner i lugn och ro och skriv under 10 min (eller tills ämnena tar slut) om vad som stressar dig i din vardag.

Du ska inte tänka på stavning eller grammatik, inte heller tänka eller fundera på ämnet. Låt handen bestämma vilka ord som vill komma ut.

Ps, spara denna lista, du ska fortsätta att jobba med den under nästa övning.


Exempel:

Att inte ha kontroll, tidsbrist, pengar, räkningar, sjukdomar, telefoner som plingar, missande samtal, att inte räcka till, min hälsa, att inte leva det liv jag vill, nyheter, ovisshet för framtiden, att säga/göra fel, att inte träna/äta som jag borde, böckerna som ligger och väntar på att bli lästa, alla podcast som jag inte hinner lyssna på, andras framgångar (när man själv står still), att vara en dålig förälder, sociala medier, att inte vara uppdaterad om allt nytt, fear of missing out, att känna mig ensam, att vara en dålig vän.


En sammanfattning av förra årets julkalender som handlade om 24 sätt att ta hand om sig själv hittar du här.

[wp-svg-icons icon=”pencil” wrap=”i”] Lämna en kommentar


Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

En tanke om “Adventskalender del 1