Akupunktur mot ångest 3 kommentarer


Just nu har jag påbörjat en behandling hos en akupunktör mot stress/ångest på vårdcentralen. Och jag är ledsen att behöva säga det men för mig kändes det som att de inte tog mitt problem på allvar genom att sätta fyra nålar i min kropp. När jag gick därifrån vid det senaste tillfället kände jag mig uppretat, förbannad. Som om dom stulit min tid.

Det värsta jag vet är att ligga still (ja jag vet att jag mycket väl kan behöva det) men att ligga där, få nålar i kroppen och någon som trycker på en medan jag kämpar emot. Nej, det gjorde mig inte lugnare, tvärtom.

Jag säger inte att akupunktur är dåligt eller inte fungerar, nej det har jag ingen kunskap eller erfarenhet om och kan därför inte uttala mig. Men jag säger att känslan (för mig) över att behöva stå ut med det där jäkla lugnet får mig tvärtemot att må bra. Jag mår skit!!!

Det är samma med yoga. Jag tror verkligen att det är en jättebra träning och att det skulle vara nyttigt för mig. Jag köper yogamatta, kläder och mängder med böcker men blir uttråkad innan jag ens startat. Så jag anmälde mig till en yogakurs och lovade mig själv att slutföra den. Jag gick dit två (eller var det tre) gånger och bestämde mig sedan för att inte gå dit mer eftersom att det gjorde mig så stressad. Jag kände mig inte alls lugn eller avslappnad efteråt. Jag kände istället för att gå en boxningsrond eller springa milen för att få utlopp för allt där inuti som man är tvungen att hålla in.

Nej på något sätt känner jag mig förminskad. Jag vore jätteglad om fyra nålar kunde lätta på trycket. Nöjd om lugnet kunde sprida sig genom mig genom att du trycker på min kropp. Men nej, jag tror inte att det är så enkelt och om det nu vore det skulle jag bli förbannad för att ingen löst problemet tidigare.


Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

3 tankar om “Akupunktur mot ångest

 • Barbro Olsson

  Jag kan inte speciellt mycket om akupunktur en däremot har jag själv gjort Qigong under många år och jag är även Qigonginstruktör, så jag vet att den akupunktur du får på en vårdcentral inte kan jämföras med den du får av en kinesisk läkare. Så om du ändå vill ge akupunktur en chans ska du kanske finna en som har gått många års utbildning och som praktiserar det enligt traditionell kinesisk medicin. Eller gå kurs i qigong.
  För akupunktur enligt svensk sjukvård är nog ett lotteri, en del får hjälp och många får det inte.

 • Karin

  Jag kan känna igen mig i känslan du beskriver. Det är verkliga grymt frustrerande när man känner att tiden bara rinner iväg. Och när man väl börjat få de där tankarna och känslorna är det så svårt att få stopp på dem, vilket i sin tur gör att man blir ännu mer irriterad. Låter som en god idé att göra något annat!
  Och samtidigt – har du berättat hur du känner? Och hur tänker de att det ska kunna hjälpa dig med akupunkturen? Om du får förståelse för hur de tänker och vad de tror kanske det är lättare att förhålla sig till det och ge det en chans? Det är ju så att om man hamnar i det där läget du beskriver (frustrationen) ja, då kommer det ju aldrig kunna göra skillnad! I alla fall är jag helt övertygad om att tankens kraft är oerhört kraftfull …
  Ser fram emot att höra om nästa besök!