Årets sista föreläsning! 2 kommentarer


FÖRELÄSNING På Tisdag  gör jag årets sista föreläsning. Oktober har varit en tuff månad och det är med en stor lättnad jag lägger den bakom mig. Åtta föreläsningar på en månad. Pust. Med ett heltidsjobb vid sidan om har det helt klart känts alldeles för mycket. Förutom att transkribera de intervjuer jag har kvar skall jag kommande månader verkligen planera och strukturera upp mitt liv. Jag måste tänka på att jag ska hålla ett tag till….

Det där med att planera och strukturera är inte så lätt som det låter, för lika väl som jag blir helt slutkörd vid för mycket arbete, går jag också sönder av för lite. Då faller en nedstämdhet över mig och jag tappar mitt tempo. Hur mycket jag än försöker så vantrivs jag när jag inte har en utmaning framför mig, men ändå kan jag ligga och kippa efter andan och känna mig mer död än levande när jag  väl tagit mig förbi den.

Idag vet jag att det är kickar jag jagar. Jag vill ha spänning, utmaning, förnyelse, annars faller jag ner i ett mörker. Det är som att man är beroende av adrenalin. Får man inte sin dos blir man sjuk och svag. Och den där dosen kommer inte till dig, du får jaga den, och det är nog själva jakten du bli trött av. Att liksom inte veta hur lång eller åt vilket håll du ska springa. Därför önskar man att det fanns en sådan injektion man kunde få så att man sluppit springa runt och leta.

Hade jag därför kunna planera mitt liv bättre och gett mig en utmaning i månaden i stället för åtta så hade jag sluppit både överdoseringar och uteblivna kickar.

PS. Det finns fortfarande platser kvar till föreläsningen i Norrköping så boka din plats nu!


Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 tankar om “Årets sista föreläsning!

  • Erik

    Tror att jag förstår hur du känner. Jag jagar också utmaningar, utan dem så vissnar jag. Men det gäller också att på något sätt se varningar på när tempot är för högt Det är verkligen inte enkelt. Risken för eldsjälar är att man ger och behöver känna bekräftelse av det man gör, att man själv brinner upp. Och då har priset blivit för högt.