Årsavstämning


Årsavstämning

Vad är du mest lycklig över just nu?

Förutom att jag är lycklig över min familj och att vi alla har fått behålla hälsan så är jag lycklig över att ha klarat mitt första år på KBT-utbildningen samt att jag har skaffat en lokal.

Är du där du vill vara?

Självklart skulle jag kunna tänka mig att vara ännu längre fram, att leva i min dröm, men nej, jag är på väg mot den så jag skulle säga att jag är där jag vill vara i livet. Allt är perfekt!

Vilka mål nådde du i år?

Jag har klarat av min egen KBT-utbildning, samt tre nya behandlingsprogram på jobbet. Det var de målen jag hade i sikte så alla är uppnådda.

Vilka misstag håller du fast i?

Inga som jag kan komma på. Jag håller oftast inte fast så länge i misstag som jag gjort i företaget eller på jobbet. Däremot om jag känner att jag sårat någon eller gjort fel mot någon rent privat så kan jag må dåligt över det läääänge.

Hur har din självkritik låtit detta året?

Den handlar nog som vanligt om min kropp. Jag borde träna mer, jag borde äta bättre, jag borde gå ner i vikt osv. Jag vet att det är så otroligt barnsligt, men min ätstörning sitter i på det sättet. Så fort jag mår dåligt så handlar kritiken om min kropp och om att jag måste börja banta. Det är tankar som finns i mitt huvud varje dag och jag kämpar ständigt med att inte lyssna på dem. Det är bara tankar.

Vilken har varit din största utmaning detta året och hur löste du den?

Resandet har varit en otroligt stor utmaning för mig, men jag har försökt att se på det positiva i det, att jag hinner läsa, får en kväll för mig själv, hotellfrukost. Men jag AVSKYR verkligen att resa och en gång i månaden känns otroligt mycket för en person som inte ens vill resa en gång om året. Men nu är det bara 12 resor kvar. Nedräkningen har börjat. En mental utmaning har varit ekonomin, rent praktiskt har vi klarat oss men eftersom jag lider av ångestsyndrom så är det klart att jag oroar mig och tänker ”tänk om” tankar.  Min utbildning för med sig massa kostnader och innebär en utgift på ca 10 000:- i månaden. Tänkt om hunden blir sjuk, kylskåpet går sönder eller om någon av jag eller min man blir sjuka…ja vad som helst kan ju hända och jag oroar mig mycket för att inte kunna slutföra min utbildning. Men som sagt tankar är bara tankar, jag kör på och låter inte den oron stoppa mig.

Vilken är din största utmaning nästa år och hur ska du ta dig an den?

Jag kommer att vara under handledning både på min KBT-utbildning och på mitt jobb. Alla mina samtal ska filmas både på jobbet och i mitt eget företag. Det kommer förhoppningsvis vara givande men samtidigt riktigt tufft. Så en utmaning är att klara av att bli färdig och godkänd både i alla mina program på jobbet men också min egen utbildning. Men den största utmaningen kommer nog bli resorna till Malmö och att fortsätta slåss med oron, ett år till. Nu har jag samtidigt en lokal att bekosta…ytterligare en sak att oroa sig för 🙂

Vad uppskattar du mest i ditt liv just nu?

Min fantastiska familj. Min man är ett så stort stöd för mig, jag är så otroligt tacksam och också förundrad över att han stöttar mig i allt jag hittar på och gör. Det är sällan han ifrågasätter och aldrig han förminskar något av mina påhitt. Jag hade aldrig hoppat på denna utbildningen, eller skaffat lokal heller för den delen om han inte stöttat mig i det. Han är en riktigt klippa. Det känns overkligt att han tror på mig, när jag ibland inte ens gör det själv.

Vad är du riktigt riktigt tacksam över?

Min familj, Therese och över att vi får vara friska. Det är något jag är tacksam över dagligen. Jag tar ingenting för givet och är tacksam för varje dag jag får vara tillsammans med dem jag älskar mest på denna jord.

Vad behöver du släppa taget om för att få plats med saker som faktiskt betyder något?

Jag behöver släppa taget om orostankar för att få plats med bättre tankar. Jag behöver också släppa på mina kontrollbehov och ha bättre tillit till livet.

Vad behöver du mer av i ditt liv?

Människor. Jag vill ha goda, äkta, kärleksfulla relationer. Jag saknar människor i mitt liv, alltså sådana där man älskar, kan lita på, ringa när man vill och söka råd och stöd hos. Jag har några sådana nu som jag är jätte glad och tacksam över men jag vill ha mer goda relationer som är ”på riktigt”. Jag vill stärka mina band till min familj, men också till mina vänner. Jag vill bli en bättre syster, dotter, fru och mamma. Jag känner att jag verkligen inte prioriterat den delen av mitt liv. Jag har släppt relationer istället för att hålla fast, inte orkat kämpa för dem, inte vågat bygga band. Men jag är trött på det där nu. Jag vill leva fullt ut. Jag vill älska och älskas. Det behöver inte vara av alla, men av dem jag bryr mig om.

Vad får dig att känna glädje och hur kan du få mer av det nästa år?

Jag har insett att jag känner glädje när jag är med människor. Det var en ny insikt jag fick detta år och eftersom jag isolerat mig mycket förstår jag att en förändring måste till för att jag ska få mer av den där glädjen. Familjen är viktigt för mig och för att finna mer glädje i den måste jag aktivt arbeta för att underhålla relationer. För några månader sedan skapade jag en rutin med min mamma och mina bröder (samt man och barn då såklart) där vi träffas en gång i månaden och äter middag. Det känns som ett fint sätta att hålla kontakten. Dom är viktiga för mig och jag vill inte tappa bort dem och måste därför själv aktivt ta tag i människor jag vill ha nära. Jag skulle också vilja skapa en närmare relation med den andra delen av min familj, min pappa, hans fru och syskonen jag har på den sidan. Allt handlar ju om tid och kraft och jag vet att det är en bristvara både hos mig och andra. Men det är åtminstone en tanke och en önskan hos mig.

Vad i ditt liv behöver du förenkla/lägga mindre tid på?

Jag vet inte om det finns något jag just nu borde lägga mindre tid på, men något jag har lagt mindre tid på och förenklat det är företaget. Jag ser ett samband med min isolering bort från människor när jag startade mitt företag. Jag gick ”all in”. Men lagom är bäst säger man ju 🙂 Och nu får jag försöka arbeta tillbaka mina sociala kontakter igen.

Hur kan du får mer självkärlek i ditt liv och vara snällare mot dig själv?

Oj vad svårt. Om jag det visste. Jag ska försöka bli mer regelbunden i min meditation och yoga, det är självkärlek för mig. Sen fortsätter jag att arbeta med mig själv i terapi. Mitt mål kommande år är att lära känna och trösta det där lilla barnet i mig. Det om något måste ju vara självkärlek 🙂

Vilken dröm ska du jaga kommande år?

Att klara min skola och försöka bygga upp min drömverksamhet!

Vad behöver du göra för att vara stolt och nöjd över dig själv när du tittar tillbaka på året?

Klarat mig igenom handledningsåret och känna att jag förbättrats och utvecklats som terapeut. Jag hoppas också att jag inte fastnat i oro och att jag har vågat räcka upp handen och ta steget fram i olika situationer.

Vilket ord vill du ska beskriva nästa år?

Oj, det är jag inte riktigt klar med än. Det har inte kommit något ord till mig. Förra året var glädje…detta året får vi se…

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.