Årssammanfattning 2018 1 kommentar


Här hittar du årssammanfattning för 2015, 2016, 2017.

Gjorde du något 2018 som du aldrig gjort förut? 

Hmm, alltså ja, jag har ju tagit på mig lite nya uppdrag som jag aldrig gjort förut i företaget. Jag beslutade mig för att gå steg-1 utbildningen osv. Men den största och mest kännbara jag gjort är att släppa in en ny människa i mitt liv. Att känna en sådan himla stor och genuin kärlek till en annan person utanför min familj har jag nog aldrig gjort förut så det är nog den största grejen som kommer utmärka detta året.

Genomdrev du någon stor förändring? 

Att släppa in en person trots alla rädslor är en stor förändring för mig. I vanliga fall skulle jag backat för länge sedan. Tagit avstånd. Känslor skrämmer mig så en stor förändring är att vara kvar i de där läskiga känslorna. Skrämmande, läskigt och samtidigt fantastiskt.

Vilket datum från år 2018 kommer du alltid att minnas? 

Som vanligt minns jag knappt gårdagen så har inget minnesvärt datum direkt. Vilket kanske är positivt då mitt liv rullat på utan stora händelser i vardagen.

Gjorde någonting dig riktigt glad?

Min nya fantastiska vän har gjort mig oerhörd det här året. Har i flera år upprepat att jag saknat någon att prata med och äntligen, äntligen finns det en person där som jag vill och kan prata med <3 Tacksam <3

Saknar du något under år 2018 som du vill ha år 2019? 

Det sista halvåret har jag saknat energi. Mina många ideér som brukar sprudla har inte funnits där. Man kan verkligen säga att jag vilat även om det inte känns som vila för mig. Men jag saknar min energi och brinnande lust till att göra saker och hitta på nya projekt. Så även om jag inte önskar att idésprutan ska vakna till för fullt. Så skulle jag åtminstone vilja att den till viss del kommer tillbaka. Så mer glädje och energi önskar jag mig 2019.

Vad önskar du att du gjort mer?  

Jag kan inte säga jobbat mer även om det är det första som kommer upp i tankarna, för det önskar jag inte, men jag saktat ner farten så hårt detta året så det är det första som kommer upp i mina tankar. Nej det finns nog inget jag önskar att jag gjort mer, ångrar inget.

Vad önskar du att du gjort mindre? 

Har nog inget att säga där heller…oroat mig kanske (som jag svarat tidigare år), men tror inte heller jag varit mer orolig eller ångestfylld detta år om man jämför med tidigare. Så nej.. ingenting.

Bästa köpet?

Min telefon, eller köpte jag den 2018? Vet inte, men den är helt klart fantastisk!

Favoritprogram på TV? 

För första gången under alla de här årssammanfattningarna kan jag säga att jag kolla på tv:n. Jag vet inte vad som hände efter semestern, men efter den så satte jag mig ner för första gången på flera år och kollade på tv:n. Jag och barnen har följt Idol, bonde söker fru och biggest looser vip. Jag kan absolut inte säga att jag har något favoritprogram men jag har i alla fall tittat på tv:n och bara det är ett under. Jag tror att tröttheten är anledningen. Jag har längtat till de dagar där jag och barnen tittar på tv:n ihop för de dagar har jag tillåtit mig att vara ledig. Så vi får väl se vad som händer i framtiden, och jag kommer att fortsätta titta på den och kanske hittar ett favorit program eller om jag hittar tillbaka till lusten och energin igen och låter bli.

Bästa boken du läste i år? 

Jösses, vet inte hur  många böcker jag slukat per år så det är svårt. Men en bok som gav mig en aha-upplevelse och som jag kommer att kika i kontinuerligt för att inte falla ur tankemönstret är ”Beyond victim consciousness” som jag verkligen tyckte var en ögonöppnare när jag läste den. Man kan säga att den kom till mig i rätt tid. Det är också en bok jag kommer att ta med mig i framtiden och arbete med i terapiform då jag tror (vet) att vi alla lever i den där dramatriangeln och behöver ibland hjälp att ta oss ur den.

Största musikaliska upptäckten? 

Jag hittade Mares och har lyssnat sönder denna låten. Vet inte varför jag gillar den, men den fastnade i år.

Vad var din största framgång på jobbet 2018? 

Oj, det har hänt så mycket på samma gång. I företaget har jag fått flera föreläsningar och uppdrag utan att lyfta ett finger vilket varit helt fantastiskt (mer sånt tack), och på jobbet har jag äntligen fått gå i fler program vilket jag längtat efter sedan jag började i kriminalvården. Men detta året kom verkligen allt jag önskar samtidigt. Så jag kommer inom loppet på ett år vara utbildad i tre nya program samt utbilda  mig i debriefing vilket känns otroligt kul. Det kommer bli både kul och utmanande!

Största framgång på det privata planet? 

En ny vän <3

Största misstaget? 

Ångrar att jag slösat tid på både mentorskap och coaching. Inget fel på det som handlett mig eller försökt att hjälpa mig men jag tror inte att jag kan följa andras tankar eller råd. Jag måste jobba med min egen känsla annars jobbar jag inte alls. Det har jag verkligen lärt mig under det här året. Det känns surt att ha kastat väldigt mycket pengar i sjön. Men lärdomar kostar ju dom också.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? 

Ingen aning faktiskt. Hösten har varit tung men tror att våren var bra. Såg nu att förra hösten också var tung så kanske är det ett mönster? Men eftersom jag hållit mig frisk så är jag jätte nöjd. Är verken utmattad, deprimerad eller har haft av överdrivet mycket ångest så jag måste nog säga att det varit väldigt bra.

Vad spenderade du mest pengar på? 

Hudkrämer…nästa år ska jag skärpa mig!

Något du önskade dig och fick? 

En bästis!

Något du önskade dig och inte fick? 

Nej, jag tror inte det. Eller ja, köpa min utbildning via företag var ju något jag inte fick. Det gjorde ont.

Vad gjorde du på din födelsedag 2018?

Ingen aning, men ser att detta också är ett mönster så detta vill jag ändra på 2019, jag vill komma ihåg min födelsedag och göra den speciell! Detta året ska jag faktiskt göra något, vad som helst för att minnas dagen och göra den till något extra. Det kan vara allt från en ovanligt frukost eller till någon middag på kvällen. 2019:s födelsedag ska bli den första jag minns. Den ska jag komma ihåg! (önska mig lycka till då jag förmodligen kommer glömma av att planera ihop något och plötsligt är dagen där och allt är över igen. Precis som det brukar).

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? 

Nej alltså jag har det bra och är nöjd med allt, men givetvis hade pengar tagit bort flera orosmoment så som min utbildning och händelser i företaget. Så en säck med pengar hade gjort mitt liv bättre, men jag är evigt tacksam för allt jag har.

Vad fick dig att må bra? 

Min nya vän Therese har varit en sådan stöttepelare under året. Att bara ha någon att prata högt med, även om det inte är om något speciellt gör skillnad. Kan idag inte förstå hur jag klarat mig utan henne. Varje meddelande får mig att le, oavsett vad det handlar om. Varje gång jag tittar på telefonen och ler säger barnen ”pratar du med Therese igen”.

Tack Therese <3

Vem saknade du? 

Har inte saknat någon. Har tur att ha alla nära och kära i livet. Men jag saknar en närmare och tätare kontakt med min familj. Önskar att jag kunde lära känna dem alla på djupet, och att vi får tid tillsammans, innan det inte finns tid kvar…

De bästa nya människorna du träffade?

Ja inte helt oväntat men självklart min nya bästis Therese.<3

Mest stolt över? 

Att jag tog tag i den där drömmen och skickade in min anmälan till steg-1 utbildningen. Fasen vad svårt och jobbigt det var. Men det känns så himla rätt även om jag har en massa uppförsbackar framför mig.

Högsta önskan just nu? 

Denna mening stod förra året under denna fråga:

”Att jag når upp mina mål vad gäller företaget så att jag kan påbörja min psykoterapeututbildning.”

Kan man säga check på den?!? Ja min högsta önskan nu är att klara utbildningen, att hitta rutiner så att jag kommer till och från Malmö samt hinner studera utan stress och press. Jag hoppas också att jag magiskt får in pengar så det räcker till hela utbildningen, till terapi, resor, böcker och allt som hör där till.

Vad tänker du göra annorlunda nästa år?  

Jag ska ha kul. Jag ska släppa taget, följa glädje och flow. Jag ska skita i hur man bör eller ska göra och bara lösa saker på mitt eget sätt. Japp, så blir det bestämt!


Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

En tanke om “Årssammanfattning 2018