DrömfångareDrömmar. Ska dom inte göra ont? Kanske hör det till själva drömmen att de ska skava, vara svåra att nå. Varför skulle det annars kallas för dröm? Att sträva efter den kanske inte ska vara en enkel resa, utan mer en kamp. Kanske hör det till saken att kavla upp ärmarna, finnas i tvivel men fortsätta gå?

Det är svårt att bestiga ett berg med händerna i fickorna, var en mening som fastnade i mig i veckan. Jag blev påmind om att det inte kommer att vara bekvämt, att jag kommer bli tvungen att kämpa och kanske få både skavsår och blåmärken.

Men när man står där på toppen av det där berget och beskådar utsikten, ja då är det värt det. Jag vet att man tittar ner och knappt kan komma ihåg hur livet där nedanför såg ut, för framför en nu ligger ett helt nytt.

Att sträva efter en dröm ger dig träningsvärk och bara för att det gör ont, känns jobbigt eller för att du möter motstånd, så ska du inte ge upp.

Jag är rädd.

Ja det är det som skaver i mig just nu. Jag längtar så mycket efter framtiden samtidigt som jag är rädd för den, rädd för allt jag inte kan kontrollera. Rädd för att inte se hela slutresultatet framför mig. Men det är klart att drömmen inte känns så bekväm längre när man kliver mitt i den. Dom där rosa molnen skymmer liksom din utsikt och du ser inte klart.

Det stora med drömmar är just längtan efter dem. Ofta ligger det vackra i det just där, och inte i verkligheten. Så kanske ska jag njuta ett tag till av drömmen, innan jag kliver in i den…

Jag tror verkligheten börjar landa i mig. Jag har gått igenom både ångest och glädje vilket gjort att det varit suddigt framför ögonen. Nu tror jag att jag ser mer klart, i vilket fall är det det jag intalar mig själv. Lugnet börjar lägga sig i magen, allt är ok. För jag står mitt framför en dröm, och kanske är det just där det stora testet ligger, för att se om man tar tag i drömmen eller springer där i från.

För många gånger skrämmer våra drömmar oss, för vissa personer så pass mycket att vi inte vill se dem, tänka på dem eller ta dem i vår hand även om vi blir erbjudna det.

Men jag är en drömfångare. Det spelar ingen roll hur mycket de skrämmer mig så ska jag fånga dem i min håv. För när du väl fångat en hittar du magiskt alltid en helt ny. Jag ska samla på drömmar, hänga dem på min vägg. Och på ålderns höst kan jag sitta där och titta på min vägg och säga att jag jagade dem alla, och fast att en eller annan dröm hann slinka förbi kommer väggen vara full av drömmar.

Såockså mitt liv.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.