Att driva eget och arbeta heltid


Att driva eget och arbeta heltid

Att driva eget och arbeta heltid

Många undrar hur jag orkar driva företag samtidigt som jag har en helstidsanställning, och jag kanske inte är rätt person att rekommendera något eller kan svara för andra på den frågan. Men jag kan iallafall berätta hur det funkar för mig.

Jag är inte ensam om att ha ett företag vid sidan om en anställning, vi är många som går den vägen, och till en början skulle jag vilja säga att man gör det för att det är roligt, för att man har ett intresse, en önskan om någonting annat, och bara det kan lyfta en och ge en styrka en bra tid framöver.

Innan jag drev det här företaget hade jag en webbshop, och när jag inte hade den grundade jag en förening. När jag inte gjorde det så tränade jag tre timmar om dagen….Jag behöver helt enkelt något att lägga min energi på. Min hjärna kräver ständiga utmaningar (varken jag vill eller inte).

Jag har också pluggat samtidigt som jag jobbade heltid men eftersom det ligger mer krav över det så kändes det som att jag lätt kunde gå sönder även om jag älskade utmaningen. Jag var därför tvungen att hitta en annan lösning på ”lagom” nivå, så min bästa lösning för att aktivera min hjärna har helt enkelt varit att starta eget. Att alltid ha något att pyssla med, om/när man orkar, och vill….

Jag vill inte trampa någon på tårna men jag ser det som en ursäkt när folk skyller på tid. För tiden finns där, vi har alla fått precis lika mycket. Det handlar om vad du väljer att göra med den. För mig är tid aldrig någon ursäkt. Jag prioriterar det som är viktigt för mig och det jag tycker är roligast. PUNKT.

Prioriterar du inte ditt företag så kanske det inte är det du vill hålla på med? Jag tittar inte på, tv:n, tar ingen sovmorgon, och umgås inte så mycket med vänner. Det är val jag gjort, medvetet. Jag är också noga med att säga till både man och barn att nu behöver jag vara för mig själv och jobba. Jag tar mig den tiden för att jag utan den skulle gå sönder. Jag måste få utlopp för all min kreativitet och energi annars skulle jag nog inte klara av att vara samma människa jag är idag.

Sen vet jag att jag inte är rätt person att jämföra sig med energimässigt. Jag har hög disciplin och har lätta att tvinga mig själv till att arbeta, både på gott och ont, och jag skulle kanske aldrig råda någon att göra detsamma. Man får hitta sitt eget lagom.

Du kanske är rädd för att påbörja din dröm för att du tänker att det tar din energi, men sanningen är att det ger dig energi. Jag blir en grinigare och tröttare människa om jag inte får skriva. Att greja med mitt företag gör mig stark och glad.

Jag skulle därför vilja råda dig att släppa din rädsla och börja så smått. Vad kan du göra idag för att ta dig ett steg närmare din dröm? Sen önskar jag att folk slutade att se sitt heltidsarbete som något som hindrar en från att leva ut din företagardröm. Tvärtom kanske det är din fasta inkomst som företagandet möjligt!

Att jobba vid sidan av sitt företag innebär att du inte behöver gå plus på ditt företag direkt. Det gör också att pengarna du tjänar kan återinvesteras i ditt företag då du inte behöver dem för att överleva.

Jag tycker fler borde testa på grejen med att driva eget. Man lär sig så mycket! Så om du bär på den drömmen, kör!

[wp-svg-icons icon=”pencil” wrap=”i”] Lämna en kommentar

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.