Att lära för livet 1 kommentar


Om jag skulle säga en enda mening som de flesta av mina klienter upprepar (förutom att dom är oskyldiga) så är det ”man borde ha lärt sig det här som barn”. Jag jobbar i ett behandlingsprogram där man pratar om känslor, tankar och varför man gör som man gör. Den här meningen har upprepats genom åren och jag har bara nickat och hållit med.

När jag en dag pratade med min arbetskamrat om ett av mina barn som ofta råkar i svårigheter i skolan så sade hon, varför kör du inte program för dina barn, det har jag gjort, och så fortsatte hon berätta om sitt goda exempel.

Snäpp, där föll polletten ner i hjärnan, så klart jag ska ge den här kunskapen till mina barn och rusta dem för framtiden. Sagt och gjort!

Så i veckan hade vi vårt första behandlingssamtal (ett av tio) och för min del var det svåraste att göra sig förstådd, lägga kunskapen på ett barns nivå och hitta exempel som inte handlar om missbruk och kriminalitet utan snarare om fotboll och vänner som är elaka, men det gick. Det var häftigt att se dem koppla ihop tanke-känsla-beteende och hitta alternativa tankar. Det var också häftigt att se dem skatta sina sociala färdigheter och se att det som stora syster behöver förbättra är lillebror expert på och tvärtom. Så framåt är min plan att de ska hjälpa varandra med sina sociala färdigheter, öva och ge varandra tips och råd.  Kanske kommer också vissa lektioner att filmas, jag kommer även höra med mina barn efter avslutat program om dom vill dela med sig av dom lärt sig. Det ska bli så häftigt att få hänga med mina barn på deras insida några veckor. Att få vara med att utforska deras känslor och tankar. Jag är mer än säker på att det inte bara är jag som kommer att lära dem massor, utan att det också är dem som lär mig. Fortsättning följer ♡


Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

En tanke om “Att lära för livet