Att sälja… sig själv


Jag driver företag för att det är spännande, för att utvecklas och för att jag tycker att jag har något viktigt att berätta. Jag startade mitt företag av en ren slump, för att det var kul och på den vägen fortsatte det.

För mig handlade det aldrig om pengar, inte en enda gång faktiskt. Jag föreläste där jag blev tillfrågad, skickade böcker till de som köpte och så fortsatte det år efter år. Jag har hela tiden haft en anställning vid sidan om mitt företag vilket inneburit att jag aldrig lagt till den där extra växeln. Det är klart att jag har haft drömmar om att växa, men jag har låtit dem dansa för sig själv.

Händer det så händer det. Det kommer när jag är redo osv osv. Det finns så många ursäkter för att själv inte ta tag i det där jobbet. För om det är något jag lärt mig nu så är det att det är jag, och bara jag, som gör det där jobbet.

Jag har ju hela tiden förstått att jag måste sälja för att överleva. Att pengar måste till för att nå upp till den där drömmen. Men jag är ju ingen krängare direkt. Nej, jag är en inlyssnande och ganska försiktig person, backar hellre än att tar steget fram.

Något som Vimentis lärde mig var att det inte handlade om att kränga, nej för jag är ju absolut inte intresserad av att föreläsa eller sälja mina produkter till fel person. Det skulle kännas fel för både mig och dem. Utan att det istället handlar om att hjälpa.

För att kunna hjälpa så många som möjligt behöver jag sprida min kunskap vidare. Jag behöver sälja….mig själv.

Men sälja känns inte längre så farligt eller fult. Utan tvärtom någon väldigt väldigt fint. Jag vill dela med mig, hjälpa, och då behöver jag knyta nya kontakter. Jag behöver ställa mig upp och berätta vad jag kan. Jag behöver ringa det där samtalet, skicka det där mailet eller ta det där jobbiga steget fram.

Min säljcoach har hjälp mig och ta det där extra steget fram och under det kommande året ser jag fram emot att nå mitt mål! Pengar är för mig inte längre något fult, något vi inte får eller kan prata om. Tvärtom, det är nödvändigt. Jag kostar pengar, du kostar pengar, ingenting i livet är gratis.

Jag får ofta föreläsningsförfrågningar där folk vill att jag gratis eller till en minimal kostnad skall komma ut och föreläsa. För man står ju bara och pratar lite, eller hur?

För det första tar det tid från mitt ordinarie jobb, det innebär att jag förlorar pengar varje gång jag skulle föreläsa gratis. För det andra är det en otroligt kraftansträngning som inte kommer av sig själv. För det tredje så innebär det så gott som alltid förberedelse och för det fjärde tar det både kraft och tid från mina barn…ska jag fortsätta?

Jag behöver ta betalt för att kunna ge tillbaka till min familj, för att kunna vila upp mig, för att fortsätta utbilda mig, utvecklas, för att mitt företag skall kunna hjälpa mer och fler. Jag är på en helt annan resa nu än tidigare, och jag ser så himla mycket fram emot det kommande året för att se vart jag hamnar.

Om du också vill utvecklas som företagare så bjuder vimentis nu på ett gratis affärsrådgivningsmöte som jag verkligen kan rekommendera. Är du redo att påbörja din förändring? Boka ditt möte utan kostnad här.

PS. Om du bokar ett möte, lova att kontakta mig och berätta hur det gick!

[wp-svg-icons icon=”pencil” wrap=”i”] Lämna en kommentar

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.