Att sitta fast


Jag har burit på många jobbiga känslor det senaste. Har haft svårt att svara på varför och vad dom kommer i från. Men efter några veckors bearbetning slår det mig att det nog handlar om känslan av att sitta fast. Att inte komma någonstans och att känna en omöjlighet att nå sina mål. Jag har alltid älskat mitt jobb men min största dröm har varit att få driva eget, om inte på heltid så på halvtid. Jag önskar mig större utrymme och frihet. Men det har det senaste känts helt omöjligt att nå.

När mina studier avslutades slog väl insikten ner som en bomb att det faktiskt var omöjligt för mig att jobba heltid samtidigt som jag ville starta upp min egna samtalsmottagning. Av den enkla anledningen att tiden inte räcker till. Jag kan inte jobba 8 timmar och sedan komma hem och göra några timmar till. Jag varken orkar eller vill det.

Skavsåret blev större och större när jag inte hittade lösningen och vissa dagar kände jag mig redo att ge upp. Kasta åtta års drömmar åt sidan och bara gå vidare. Men jag ville inte det, om det var någonting jag visste så var det att jag inte ville det. Företaget har verkligen betytt allt för mig (och gör fortfarande). Det har inte bara varit en källa till drömmande utan också till glädje. Men för att nå mina mål måste en förändring ske och jag står i början av den förändringen precis just nu.

Mer kraft kommer att läggas på jessicahjert.se  än på nestor förlag. Jag kommer fortsätta att blogga (kanske inte i samma utsträckning), producera böcker och material till skrivterapi. Men fokus kommer att läggas på det jag brinner för och det är att ta hand om din psykiska hälsa. Förutom samtal (och förhoppningsvis föreläsningar och workshops när coronan tillåter) kommer jag att bygga en ny produktbas på min andra hemsida som jag tycker ingår i self-care för att hjälpa dig till att bättre ta hand om dig själv. Jag har precis köpt in teér och ljus för att främja din hälsa men kommer uppdatera mitt produktlager hela tiden. Denna lilla förändring gjorde att både lust och glädje kom tillbaka, och den där framtiden som kändes så långt borta kom plötsligt närmare igen. Jag vet att detta inte kommer att bli enkelt, men det kommer i alla fall inte vara omöjligt och bara det räcker för att energin ska komma tillbaka.

Ibland behöver man helt enkelt rikta om sin kompass. Jag har fortfarande samma mål, men tar mig dit på ett lite annat sätt. Jag hoppas att du vill fortsätta följa med, och att du kommer att älska mina produkter lika mycket som jag ❤︎

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.