Att ta sitt företag till en ny nivå 2 kommentarer


Ta ditt företag till en ny nivåMitt företag är inne på sitt fjärde år. Jisses vad fort det går. Jag har inte haft några större förväntningar, mål och drömmar med det, utan till största del gjort allt det jag gör för att det är kul, för att det är viktigt och för att det fyller ett syfte.

Min tanke var till en början bara att skriva en bok, sedan en till och en till…

Men jag har bestämt mig för att sätta nya och större mål, att växa, sakta med säkert. Men för att göra det behöver jag se det mer som ett företag och inte som en kul hobby. Jag måste börja sätta värde på det jag gör och fokusera mer på att stoppa in pengar i företaget i stället för som nu, bara kasta ut [wp-svg-icons icon=”grin” wrap=”i”]Ta ditt företag till en ny nivå

Det är första gången jag drivit ett företag/projekt utan att tröttna, utan att mina idéer mättas och sinar. Efter fyra år kan jag äntligen känna mig säker på att jag hittat rätt. Detta gör att jag nu vågar ta det ett steg vidare.
Anledningen att jag inte ställt så höga krav på mig själv är dels för att jag redan arbetar heltid och inte vill begära för mycket av mig själv men också av bekvämlighet. Jag behöver egentligen inte få in pengar i mitt företag eftersom jag redan har en anställning. Detta gör ju att jag många gånger jobbar gratis och glömmer att sätta värde på det jag gör, eftersom jag gör det för att det är kul….ja du hör ju. Det blir en ondcirkel man hamnar i som det nu är dags att bryta.Ta ditt företag till en ny nivå

Men jag måste skilja på det där med krav och bekvämlighet, jag fattar ju själv att jag inte kan föreläsa flera dagar i veckan när jag jobbar heltid, men att marknadsföra mig själv och sälja mina produkter ställer inte lika mycket krav på mig. Nej där handlar det mer om rädsla, att jag inte är eller vill vara en säljare (förknippar ofta säljare med klängiga och jobbiga typer). Men så kommer jag på mig själv att det där helt och håller inte behöver vara sant, och att ett företag överlag inte överlever utan sälj, utan att det faktiskt är sälj det handlar om.

Som ni vet har jag ju lovar mig själv att gå emot alla mina rädslor så i år ska jag bli bättre på sälj!

Jag har lånat massa böcker, går e-kurser och försöker klura ut hur jag ska hantera det i mitt företag och på ett sätt som det passar mig. Och det är ju inte lika lätt som det låter [wp-svg-icons icon=”wondering” wrap=”i”]

Jag ska göra en framtidsplan för att ta mitt företag till en helt ny nivå med ökat innehåll och bättre inkomster och mitt mål är att om 10 år kunna gå ner i arbetstid och lägga mer tid på mitt företag. Jag har kastat alla gamla spretiga ideér och tänkt mer på vad jag kan/vill och vad som passar inom förlagets ramar.

Ta ditt företag till en ny nivå

Jag har fått en ny idé (eller ja, egentligen flera [wp-svg-icons icon=”cool” wrap=”i”]) men jag kommer låta den viktiga och riktiga idén vila ett tag innan jag berättar den för er. Jag har ju som ni vet saker att slutföra innan jag påbörjar något nytt (ja, tro inte att jag glömt det) [wp-svg-icons icon=”grin” wrap=”i”]

En framtidsdröm kan jag berätta om i alla fall och det är kunna ge ut era historier. Jag vet att många av mina läsare har varit med om otroligt mycket som är viktigt att berätta, och jag vet också att andra förlag sällan prioriterar dessa viktiga berättelser. Dock vet jag att det ligger otroligt mycket både jobb och ekonomi bakom så i dagsläget finns det inte möjlighet för mig att göra det hur mycket jag än vill.

Ta ditt företag till en ny nivåJag får både berättelser via mail och manus hemskickat till mig och ett annan mål jag har i framtiden är att kunna hjälpa er att skriva er historia (för att sedan kanske publicera den, vem vet?). Hur det skulle se ut är inte klart än och tål att tänkas på. Men vad tror du om ideén? Finns det ett behov?

Har ni andra tankar eller planer vad ni tycker att jag ska göra (böcker, kurser osv) kom gärna med önskemål och förslag. Detta är som sagt inget som kommer att hända på en dag (även om jag önskar) utan nej, jag ska bygga en långsiktig fungerade plan (som jag kommer att dela med mig av till er sedan). Ja det är där mina tankar ligger idag och förhoppningsvis även i framtiden. [wp-svg-icons icon=”grin” wrap=”i”]

[wp-svg-icons icon=”pencil” wrap=”i”] Lämna en kommentar


Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 tankar om “Att ta sitt företag till en ny nivå