Bär & kattknark


Kommer på katten med att knarka i rabatten. Han ligger utslagen på rygg över min nyplanterade kantnepea. Kanske är det en omöjlighet att få dessa blommor att överleva i ett kattätt område? Kanske kommer det än mer leda till revirtänkande och slagsmål när alla fyrbenta varelser vill komma förbi och sniffa sig höga på mina lila blommor?

Jag älskar blommor och trädgård. En gång i tiden var det faktiskt mitt största intresse och på gymnasiet stod jag i valet och kvalet om det var djur eller blommor jag skulle välja. Men det blev djur…

Det där med trädgård är ju inte lika lätt som det låter insåg jag när jag fick en. Jag tror att det är min ADHD som förstör för mig, eller i alla fall skyller jag på den och ger upp. Det går inte så bra att vara slarvig när det kommer till fröer. Inte att vara glömsk heller. Man får inte fler försök än ett. Missar man något så dör dem direkt.

Planering är inte heller min starka sida. Jag flyttar runt på stenar och växter varje år. Så är det något jag mot all förmodan fått att överleva, japp då dör det garanterat under flytten. Lägg till små barn, noll med tid och en depression så är det där intresset ett minne blott. När blommorna/grönsakerna inte vill överleva ja då ger jag upp. Orkar liksom inte en fight till.

Idag blir jag trött bara jag tänker på trädgård, fast samtidigt kliar det i fingrarna och jag vill så mycket. Men jag litar inte på mig själv. För min erfarenhet säger att det inte blir bra, hur mycket jag än försöker.

Men allt går ju såklart inte fel. Tacka vet jag bären, dessa älskade buskar. (Som detta året har flyttats). Håll tummarna för mig att de överlever! Dom kommer med underbara överraskningar varje år. Och vindruvan. Ja det har tagit över hela växthuset. Men kanske är detta året då jag faktiskt gör om och gör rätt? Där var sak hittar sin plats. Där jag inte glömmer av vad jag planterat (eller att jag överhuvudtaget har planterat). Där jag inte glömmer av att vattna, och där jag inte kör över det med gräsklipparen.

Kanske ger jag det ett nytt försök. I år, igen.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.