Barnböcker om utmattning 2 kommentarer


Barnböcker om utmattning

Barnböcker om utmattning

Fick hem ett ex av denna vackra bok. Mona-Li och tröttbacillen av Anna Säfström och Emma Svalander. Alltså jag älskar böcker som kan ta upp svåra saker, som visar verkligheten och inte bara sagor. Boken är jättevackert illustrerad. Imponerad! Och boken tänker jag absolut fungerar som ett samtalsunderlag för barn oavsett ålder.

Det har kommit fler böcker på ämnet och  jag kan varmt tipsa om Apelsinträdgården av Malin Roca Ahlgren trots att jag inte läst den. Är helt säker på att den tar upp ämnet på ett enkelt och naturligt sätt. Dessa böcker är jätte viktiga i familjer där någon drabbats av depression eller utmattningssyndrom. Men jag skulle vilja säga att de borde finnas i allas hem! Det är en kunskap varje barn borde få med sig från början. Du hjälper då inte bara till att bryta tabut utan ger barnet kännedom om psykisk ohälsa och det är inte bara positivt för barnet själv utan också för alla i dess omgivning.Och när jag ändå är igång och tipsar måste jag självklart också påminna om min egen bok Annas oroliga mamma som berättar om våra vanligaste ångestsjukdomar. Skulle vara obligatorisk att prata om redan i grundskolan med tanke på hur många som drabbas. Japp det var dagens boktips det!

[wp-svg-icons icon=”pencil” wrap=”i”] Lämna en kommentar


Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 tankar om “Barnböcker om utmattning