#bbcon16 4 kommentarer


Igår gick bbcon (en konferens för bloggare) av stapeln och jag önskar såååå att jag hade kunnat vara där. Men för mig var det självklart ett planerat och medvetet val att inte åka. För jag vet att just nu, oavsett hur bra konferensen hade varit, så hade jag fått med mig mer trötthet än inspiration hem.

För mig gäller det alltid att planera och välja vart jag lägger min energi för den räcker liksom inte till allt jag vill i vardagen. Så hur mycket jag än önskar att jag hade varit där så vet jag att min energi behövs till annat just nu, typ min familj och mig själv. Men jag beundrar verkligen människor som tex Lalinda som anordnade själva eventet. Jag beundrar också alla som tar sig dit för att de vill förverkliga sina drömmar. För oavsett om de kommer nå dem eller inte tycker jag att själva försöket visar vad du är för en slags person. Väntar du på att saker ska hända dig eller tar du tag i det själv?

Jag kan säga att jag förmodligen har kommit långt mycket längre idag, med de val jag gjort än om jag suttit och väntat på att ett förlag hade antagit mig. 

Och något bland det värsta jag vet är människor med drömmar som inte vågar närma sig dem. Folk är så rädda för att misslyckas att de inte ens vågar försöka. Jag kan säga att jag bestämde mig ganska tidigt för vem jag ville vara. När jag beslutade mig för att ge ut min första bok bestämde jag mig för att folk fick tycka och tänka vad de ville om mig och det jag skrev. Hade jag inte gjort det hade jag aldrig vågat starta det här företaget, jag hade inte vågat fortsätta skriva, vilket är min dröm, min passion.

Det betyder inte att kritik gör mindre ont, bara att det inte är det jag vill lägga mitt fokus på. För folk kan säga vad de vill om mig, men en sak jag aldrig vill höra är att jag varit feg, att jag aldrig har försökt eller att jag inte har chansat. Nej jag vill vara modig! Jag vill hellre försöka och misslyckas, än att inte försöka alls.

För jag är en sån där person som beundrar människor oavsett tokiga idéer eller val, så länge de håller sin dröm levande. Jag ser mer upp till människor som misslyckats än till dem som inte vågat försöka. Nej, nästa år är det jag som köper en biljett till bbcon. Jag behöver verkligen bli bättre på att komma ut bland folk, mingla och få energi (även om det är det sista jag känner för just nu).

Hoppas ni alla som var där hade en fantastiskt dag, och kom ihåg att ni är grymma som ger er själva den här chansen. Som tar er dröm på allvar [wp-svg-icons icon=”heart” wrap=”i”]

Så vad säger du, ska vi alla ta oss ett litet steg närmare vår dröm idag oavsett om den är liten eller stor? 

[wp-svg-icons icon=”pencil-2″ wrap=”i”] Lämna en kommentar 


Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

4 tankar om “#bbcon16