En ny värld 2 kommentarer


Idag går livet lite långsammare än vanligt. Utmattningsdepression säger psykologen. Jag smakar på ordet, men känner direkt att det inte passar mig. Läkartider, sjukintyg och försäkringskassan. En värld jag inte känner till, en värld jag inte förstår, en värld jag inte vill tillhöra.

Jag tog cykeln till stan, blev skjutsad hem. Disken står kvar på bänken, fast att det är sex timmar sedan jag gick upp ur sängen. Jag tänker att jag skulle kunna ta en långpromenad men hundarna, men tanken leder inte längre till handling.

Från en dag till en annan är allt förändrat och jag är inte längre mig själv. Jag tänker att jag skulle vilja ha ett slutdatum i min kalender för att lättare acceptera läget. Så som att det tar 3 veckor att läka ett brutet ben, eller en vecka att läka ut en förkylning. Men jag får inga tider, inga datum. Jag får ingenting alls.

Ta hand om dig säger alla, men jag vet inte riktigt hur. Hur tar man hand om sig? Hur tar man hand om mig? Pressar man sig själv till att träna -fast att man inte orkar? Tvingar man sig till att vila -fast att man inte vill?

Utmattningsdepression. En sjukdom som kommer utan manual, utan skötselråd.

[wp-svg-icons icon=”pencil” wrap=”i”] Lämna en kommentar


Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 tankar om “En ny värld

  • JohannaN

    Svar: Ja hoppas att det går bra och i en takt som känns okej att bli bättre – för som sagt inget att leka med. Väldigt klurigt det där med att lyssna men också känna sig själv, självinsikt är så galet svårt… Men hoppas och tänker att du ändå känner att allt i slutändan ändå för något gott med sig. Oavsett vad som händer utvecklas en och en blir lite bättre som människa. Kram och krya på dig!