Belöning & bestraffning….


 

IMG_1491

 

Att vara företagare är inte lätt. Det innebär att man arbetar dygnet runt. Om inte rent konkret så gör man det i allafall i tanken. Eftersom jag förutom företag också har ett heltidsarbete så försöker jag att lära mig lite mer att vila, släppa taget, bara vara. Men har hittills inte lyckats så bra.Jag måste göra det tydligt för mig själv, när jag jobbar och när jag vilar, eftersom jag inte tillåter mig själv att göra så mycket av det där senaste ordet. Jag har sagt till mig själv att stänga av datorn minst 30 minuter innan jag ska gå till sängs, och det har jag också gjort…vid ca tre tillfällen (av sextio).

IMG_1489

Jag har försökt att vara snäll mot mig själv, bett mig själv att vila, sluta jobba och att lyssna. Men som vanligt lyssnar jag inte på den sidan av mig själv. Så för att vara extra tydlig mot mig själv ska jag köra med det klassiska belönings och bestraffningssystemet.

Belöning=sitta i soffan=vila

Bestraffning=sitta på min hårda stol på mitt kontor=jobba

Tanken med det är att jag ska se skillnaden och kanske lära mig att avsluta i tid, och om jag har tur så tillåter jag mig att vila, för vem fan vill sitta på en hård stol en hel kväll?

IMG_1490

I soffan får jag läsa, titta på tv, planera, och skriva (på papper), som en extra belöning kanske jag kan tillåta mig själv att slösurfa på ipaden. Nej, nej inte jobba utan bara läsa bloggar eller kolla in intressanta sidor eller….

Kommer det funka? Vet inte …..än.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.