Bingo


Bingo Bingo

Efter sommaren försvann mitt driv. Jag kan inte förklara vad som hände men plötsligt var den bara borta. Den där kraften, lusten, den där starka känslan som är anledningen till att jag hittar på nya projekt, försvann. Det är det där drivet som skapar kurser, böcker, hittar drömmar och mål och håller igång alla projekt. Nu…är det bara tomt.

Jag tar min energilöshet på allvar och vet att det inte går att tvinga fram, och som ni redan vet har jag glädje som ledord i år. Men man kan ju inte bara sitta och vänta på den, nej som med allting annat måste man aktivt ta tag i sitt liv för att få saker att hända. Jag satt därför härom dagen och funderade på vad som skulle få mig att känna glädje och kom fram till följande:

  1. Att umgås med en vän -minst en gång i månaden vill jag umgås med en vän. Jag har lätt för att isolera mig även om jag skrattar och har kul med andra. Därför måste jag aktivt se till att det händer, en promenad, middag eller bio spelar ingen roll. Minst en gång i månaden måste jag se till att jag kommer ut ur huset och se till att någon av mina vänner har tid för en date.
  2. En tyst promenad -jag har absolut som vana att reflektera och lyssna på mina tankar men ibland känner jag att det är alldeles för fullt med intryck där inne och det bästa jag kan ge mig själv då är en tyst promenad för att lyssna på mina tankar eller bara låta dem rensa bort sig själv. Så detta är också ett måste.
  3. Yoga -jag mår bäst i min egen kropp när jag yogar. Det är ett sätt att lyssna på min kropp. Det får mig att tycka om den. Jag vill inte sätta upp några stora regler som att träna flera gånger i vecka, nej, men minst en gång i månaden vill jag ge min kropp 15 minuter att strecka på sig och lyssna på sig själv.
  4. En date med barnen -minst en gång i månaden vill jag göra något aktivt med mina barn. Det kan vara en fika, en bio, en promenad. Jag vill finnas där, se dem, komma utanför huset. Regelbundet.
  5. Tid med min man -jag vill inte att vi tappar bort varandra efter 13 år och vill därför få minst en stund i månaden att få vara tillsammans. Det är samma där, det behöver inte vara något stort, det räcker med en promenad, frukost eller kvällsmat ihop, något utöver det vanliga där man ser och hör varandra. Liksom möts på riktigt.

Att få tid med vänner, familj och mig själv gissar jag kommer att skänka mig glädje. För att se till att jag tar ansvar för det här gjorde jag i veckan en ”kalenderbingo” där jag kommer få fem kryss i rad om jag utfört ovanstående en gång i månaden. Mitt mål är att få bingo varje månad och på så vis få ett gladare år!

Wish me luck!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.